Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu za drugi upisni rok biće 29. i 30. avgusta, od 10.00 do 14.00 časova.

Prijemni ispit iz matematike za oba studijska programa održaće se u ponedeljak, 2. septembra, u 10.00 sati. Tačna rešenja zadataka sa prijemnog ispita iz matematike biće objavljena istog dana u 14.00 časova.

Budućim brucošima fakultet i ove godine nudi dva studijska programa – Informacione tehnologije u mašinstvu i Mašinsko inženjerstvo.

Na programu Mašinsko inženjerstvo preostalo je jedno samofinansirajuće mesto, dok je na studijskom programu Informacione tehnologije 13.

Elektronska pretprijava je obavezna za sve kandidate koja se obavlja u periodu od 26. do 30. avgusta.

PROČITAJTE JOŠ:

Kandidati koji nisu u mogućnosti da samostalno obave elektronsko pretprijavljivanje moći će to da obave na Informacionom pultu u holu fakulteta, u periodu od 29. do 30. avgusta, od 10.00 do 14.00 časova.

Podaci o prijavljenim kandidatima biće objavljeni 30. avgusta do 14.30 časova na oglasnoj tabli, kao i na internet stranici Fakulteta.

Pisane primedbe na tačnost objavljenih podataka podnose se najkasnije do 30. avgusta do 15.00 časova u Službi za studentske poslove Mašinskog fakulteta.

Visina školarine za državljane Srbije za studijski program Mašinsko inženjerstvo je 108.000,00 dinara, a za studijski program Informacione tehnologije u mašinstvu iznosi 180.000,00 dinara.

Foto: Nemanja Jovanović

Visina školarine za strane državljane je 1.800,00 evra za oba smera.

Ove godine, na studijski program Mašinsko inženjerstvo upisalo se ukupno 640 studenata, od kojih 520 na teret budžeta Republike Srbije i 120 samofinansirajućih.

Na studijski program Informacione tehnologije u mašinstvu konkurisalo je ukupno 60 studenata, od kojih 20 na teret budžeta države i 40 samofinansirajućih studenata.

Odlukom Vlade Srbije, Fakultetu je odobren upis 540 studenata finansiranih iz budžeta na prvu godinu osnovnih akademskih studija.

Navedenom odlukom, Fakultet je dobio dodatna budžetska mesta za studente pripadnike romske nacionalnosti (pet mesta) i studente sa invaliditetom (pet mesta).

BONUS VIDEO: Profesor Mašinskog fakulteta Ivan Blagojević

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar