Foto: printscreen/ ministarstvo odbrane

Jutros oko tri časa preminuo je direktor "MB Namenska", Radoš Milovanović, potvrdila je za Nova.rs portparolka preduzeća Milka Božić. "Njega je zadesio infarkt, a sve se desilo u lučanskom Domu zdravlja", navela je ona.

Podsetimo, Milovanoviću je suđeno za smrt dvojice radnika „Namenske“ Milomira Milivojevića (25) i njegovog kolege Milojka Ignjatovića. Osim njemu, suđeno je i rukovodiocu pogona Raketna goriva – Vladimiru Lončareviću i Tomi Stojiću, rukovodiocu sektora „Bezbednost i zaštita na radu“.

Tužbu protiv njih podneo je otac poginulog mladića Milomira, Milovan Milivojević. On je optužio nadležne da prikrivaju okolnosti pod kojima se dogodila nesreća u kojoj je stradao njegov sin i još jedan radnik.

„Snaga moja je u grobu, odatle crpim snagu. Kad god odem na njegov grob, a najviše vremena provodim tamo, ja sam se njemu zakleo da ga neću prodati“, rekao je u emisiji Persona non grata, Milovan Milivojević, otac radnika koji je pre četiri i po godine poginuo u fabrici „Milan Blagojević“ u Lučanima. On je objasnio i da je zbog toga postao nepoželjan u svom komšiluku, fabrici i gradu, kao i da ga ljudi sa kojim je proveo život danas izbegavaju.

Inače, od 2006. to je bila 15. nesreća u namenskoj industriji u Srbiji.

Bonus video: Suđenje čelnicima Namenske iz Lučana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare