Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIĆ

Humanitarnoj akciji "Podrži heroje", u kojoj se prikupljaju sredstva za kupovinu medicinskog materijala zdravstvenim centrima u Srbiji i Republici Srpskoj, a koju je pokrenuo Savez Srba Slovenije, pridružili su se i savezi Srba iz Francuske, Italije i Republike Srpske.

Kako je juče objavljeno na sajtu Saveza Srba Slovenije, predsednik Saveza Srba Francuske Ðuro Ćetković rekao je da dijaspora mora da se ujedini u ovoj teškoj situaciji i da pomogne Srbiji i Srbima u regionu, kao i da lobira za Srbiju prema institucijama zemalja u kojima živi srpska dijaspora.

„Ova humanitarna akcija bi mogla biti najlepši početak toga i verujem da hoće“, kaže Ćetković.

Koordinator akcije za Italiju Dejan Kusalo kaže da će humanitarna akcija pomoći medicinskim radnicima i biti osnov buduće saradnje saveza Srba iz dijaspore, a predsednik humanitarnog udruženje „Odbor za Kosovo i Metohiju“ iz Banjaluke Milorad Arlov veruje da će ovaj projekat pomoći dijaspora iz drugih država Evrope i sveta.

Koordinator akcije „Podrži heroje“ Vladimir Kokanović iz Saveza Srba Slovenije pozvao je sve organizacije, saveze Srba iz regiona i Evrope, privredne subjekte, sve javne ličnosti, ali i pojedince koji su u mogućnosti da se pridruže ovoj borbi i učine dobro delo za heroje današnjice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram