Foto:Đorđe Matić/Nova.rs

U Srbiji i Republici Srpskoj se u utorak obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da će najvažnije ulice biti okićene sa četiri hiljade zastava, a postavljanje je krenulo već večeras.

Naime, kako su zabeležili reporteri Nova.rs, kićenje grada zastavama već je počelo, a među prvima je okićen Novi Beograd.

Foto:Đorđe Matić/Nova.rs

Nešto posle ponoći, radnici su počeli da postavljaju zastave na bandere duž Novog Beograda.

Foto:Đorđe Matić/Nova.rs

Vesić je u svojoj objavi na Fejsbuku naveo da će najvažnije ulice biti okićene, dok će Most na Adi, Brankov most, Palata Albanija, Dom Narodne skupštine i fontana na Slaviji biće osvetljeni u bojama srpske zastave.

Београд поносно слави сутрашњи Дан српског јединства! Поводом овог великог празника сутра ће најважније градске улице…

Posted by Горан Весић on Понедељак, 14. септембар 2020.

Zamenik gradonačelnik je dodao da će sa fontane na Slaviji biti emitovane himne Republike Srbije i Republike Srpske.

Podsetimo, krajem avgusta Republika Srbija i Republika Srpska su, na incijativu Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, donele odluku da proslavljaju zajednički praznik, 15. septembara, koji će se obeležavati kao Dan probijanja Solunskog fronta.

„Doneli smo odluku koju ćemo sprovesti u delo. Dogovorili smo i koji datum da predložimo našim drugim organima, to bi bio 15. septembar, dan kada je probijen Solunski front“, rekao je tada Aleksandar Vučić na zajedničkoj pres-konferenciji, nakon sastanka državnog vrha sa političkim predstavnicima Republike Srpske.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar