Krizni štab Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Sednica Kriznog štaba na kojoj će se razmatrati nove mere u borbi protiv koronavirusa počela u 14 sati u Palati Srbija. Medicinski deo štaba već je najavio da će tražiti pooštravanje mera, dok je premijerka Ana Brnabić izjavila da ona više lično ne veruje u mere.

Na sednicu Kriznog štaba stigli su epidemiolozi Predrag Kon, Branislav Nestorović, virusolog Tanja Jovanović, Srđa Janković, doktor Zoran Bekić, Zoran Gojković.

Dugo iščekivana sednica, koja nije održana od 11. septembra, konačno je zakazana za utorak, 5. oktobra, a javnost se nedeljama pitala šta će Krizni štab učiniti jer su cifre iz dana u dan sve gore. Samo u ponedeljak, u Srbiji je od posledica koronavirusa preminulo 50 osoba, a evidentirano je 5.983 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će se se na sednici ponovo razgovarati o vakcinaciji.

„U utorak ćemo razgovarati o aktuelnim temama, pre svega ponovo, i ponovo, i ponovo, o vakcinaciji i šta još dodatno možemo da uradimo“, rekla je Brnabić.

Što se tiče medicinskog tela ovog tela, kako Nova.rs nezvanično saznaje, oni će predložiti restriktivnije protivepidemiološke mere, koje će, između ostalog, podrazumevati i skraćenje radnog vremena za ugostitelje.

Osim toga, tražiće se i ograničenje broja ljudi koji mogu da se okupe u zatvorenom prostoru. Kako nam je rečeno, epidemiolozi su te mere predočili i premijerki Brnabić na nedavnom sastanku. Ipak, ostaje da se vidi da li će Krizni štab takav predlog i zvanično usvojiti.

Bonus video: Kovid ambulanta u Zemunu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar