Foto: Nova S

Članica Kriznog štaba i virusološkinja Tanja Jovanović je reagujući na današnji najveći broj novozaraženih na dnevnom nivou od početka epidemije koronavirusa u Srbiji rekla da se mere ne poštuju i da se građani ne vakcinišu.

Tanja Jovanović je za Nova.rs istakla da se naši sugrađani ponašaju kao da koronavirus nije u cirkulaciji.

„Da ponovimo, po ko zna koji put, da smo sami odgovorni za tok epidemije. Virus možemo pobediti, ali moj utisak je da to ne želimo“, ocenjuje za naš portal Jovanović.

Ona ističe i da mediji snose veliku odgovornost za plasiranje istina i laži.

Na današnji rekordan broj novozaraženih reagovali su i pojedini lekari i stručnjaci koji smatraju da je ovakav epilog bio očekivan, a tom prilikom su istakli i svoju ogorčenost.

„Ovo je civilizacijski sunovrat nebeskog naroda“, tako je dr Radmilo Janković, zamenik direktora Kliničkog centra iz Niša prokomentarisao to što smo danas oborili rekord u dnevnom broju zaraženih koronom.

Podsetimo, u Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano 8.467 slučajeva zaraze koronavirusom, dok je od posledica infekcije preminulo još 45 pacijenata. Ovo je najveći broj zaraženih u jednom danu, od početka pandemije – 1. decembra 2020. bilo je 7.999 novih korona pacijenata. Testirana su 26.292 pacijenta, dok je na respiratorima trenutno 251 osoba.

U Srbiji je juče evidentirano 6.736 slučajeva zaraze koronavirusom, dok je od posledica infrekcije kovidom 19 preminulo još 46 pacijenata.

 

 

Bonus video – Anketa ispred kovid ambulanti u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar