Pirot Foto: N1

Sve okružne i opšte bolnice, koje teritorijalno pripadaju kovid bolnici u Kruševcu, ponovo su u kovid sistemu zbog popunjavanja kapaciteta te ustanove.

U Opštoj bolnici Pirot od prošlog petka se zbrinjavaju pacijenti sa srednje teškom kliničkom slikom, dok se oni sa komplikacijama i dalje upućuju u kruševačku Kovid bolnicu.

„U poslednjih sedam dana transportovan je jedan bolesnik zbog pogoršanja opšteg stanja i potrebe za intenzivnom negom“, izjavio je direktor Opšte bolnice Pirot Goran Petrović.

Trenutno se u kovid jedinici ove ustanove na lečenju nalazi 13 obolelih, od kojih je jedan nevakcinisan, a 12 pacijenata je na kiseoničkoj potpori“, rekao je Petrović.

Aktivna je jedna kovid jedinica, sa 24 kreveta i 19 kiseoničnih mesta.

„Kolegama u Kruševcu pomažu dva lekara i jedan anestetičar pirotske Bolnice, a u Batajnici su jedan anesteziolog i jedan anestetičar“, dodaje Petrović.

Đaci u pirotskim školama od ponedeljka prelaze na drugi model nastave

Škole u Pirotu, zbog pogoršanja epidemiološke situacije sa koronavirusom, od ponedeljka će primenjivati drugi model nastave, izjavio je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

Vasić je za TV Pirot danas rekao da bi učenici od prvog do osmog razreda trebalo da budu podeljeni u dve grupe, sa časovima koji traju 30 minuta, dok srednje škole u potpunosti prelaze na onlajn nastavu.

On je rekao da je crvena zona sa većim rizikom za prenošenje virusa, u kojoj se nalaze Pirot i još tri opštine Pirotskog okruga, ako grad ima od 300 do 600 novih slučajeva obolevanja na 100.000 stanovnika i da je procenat pozitivnosti testiranih od 15 do 25 posto.

„U Pirotu su, u poslednje dve sedmice zabeležena 403 nova slučaja obolevanja, u Dimitrovgradu 480, u Babušnici 561 i u Beloj Palanci 684. Upravo zbog ovakvih brojki, đaci u Pirotu prelaze na drugi model nastave“, istakao je on.

Bonus video – Prvi dan nove školske godine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare