Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Sastanak delegacije pijačnih prodavaca i predsednika Aleksandra Vučića počeo je u 10 časova u Predsedništvu Srbije, a tema razgovora je nezadovoljnost pijačnih prodavaca zbog uvođenja zakona o obaveznoj fiskalizaciji.

U najavi događaja predstavnik pijačnih prodavaca Srđan Praštalo rekao je za Nova.rs da su njegova očekivanja pred sastanak „umerena“.

„Prvenstveno, naše očekivanje od sastanka s predsednikom je da pokaže svoju veličinu i širinu kao državnik, i da priđe ovom problemu s razumevanjem“, kazao je Praštalo.

On je dodao da će se prodavci u slučaju uvođenja kasa naći na ulici.

„Mi smo za plaćanje poreza. Imamo fleksibilne tačke gde možemo da pomognemo državi da ima bolji poreski zahvat na pijaci, da se pijaca bolje uredi, ali fiskalna kasa na stolu nije za nas. S kasom imamo ljude koji to ne mogu da izdrže, i oni će se naći na ulici, u jednom ili u drugom obliku. Na protestima ili kao socijalni slučajevi“, istakao je Praštalo.

„Naša petočlana delegacija će da predstavlja celu zemlju, od Subotice do Leskovca. Imamo umerena očekivanja od sastanka, jer smatramo da nas predsednik ne bi pozvao da nema ideje za kompromisnim rešenjem. Mi smo otvoreni za sve predloge dok se ne uključe fiskalne kase, to je naša crvena linija“, rekao je za Nova.rs Praštalo

Nakon što su u sredu protestovali gotovo 12 sati zbog uvođenja fiskalnih kasa, pijačni radnici su dobili poziv da razgovaraju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem oko rešenja njihovog problema.

Bonus video: Pijačni prodavci blokirali Slaviju

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare