Protest pijacnih prodavaca
Protest pijačnih prodavaca blokada Slavije Foto:Filip Kraincanic/Nova.rs

"Sutra ćemo u 10 sati imati sastanak kod predsednika Aleksandra Vučića, na koji će doći naša petočlana delegacija. Za subotu ne najavljujemo nikakve proteste, niti blokade, ali ukoliko pregovori ne uspeju, sigurno će ih biti", rekao je za Nova.rs predstavnik pijačnih prodavaca Srđan Praštalo.

Nakon što su u sredu protestovali gotovo 12 sati zbog uvođenja fiskalnih kasa, pijačni radnici su dobili poziv da razgovaraju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem oko rešenja njihovog problema.

Sastanak je zakazan za subotu u 10 sati, a prema rečima predstavnika pijačnih radnika Srđan Praštala, njegova očekivanja od sastanka su „umerena“.

„Sutra ćemo imati pregovore u Predsedništvu Srbije sa Aleksandrom Vučićem, a sastanak će početi u 10 sati. Naša petočlana delegacija će da predstavlja celu zemlju, od Subotice do Leskovca. Imamo umerena očekivanja od sastanka, jer smatramo da nas predsednik ne bi pozvao da nema ideje za kompromisnim rešenjem. Mi smo otvoreni za sve predloge dok se ne uključe fiskalne kase, to je naša crvena linija“, rekao je za Nova.rs Praštalo.

On je naglasio da sutra neće biti protesta, niti blokade Beograda „jer se to ne radi pred pregovore“.

„Puno ideja imamo kako da se poveća poreski zahvat na pijacama, da se suzbije siva zona, kao i da to da se pobrinemo za kvalitet robe. Sve su to predlozi, ali crvena linija su fiskalne kase“, dodao je naš sagovornik.

Praštalo je naglasio da su bile dezinformacije da će se ići na pregovore sa Sinišom Malim, ali i naglasio da su oni svakako želeli sastanak sa Vučićem.

„Preko mesec dana zahtevamo sastanak sa Vučićem i on je obećao pre izbora da će nas primiti. Ukoliko naši zahtevi ne budu ispunjeni, mi ćemo u svakom slučaju biti na ulici – ili ćemo izgubiti posao pa ćemo izaći na ulice, ili ćemo protestovati“, zaključio je Praštalo.

Bonus video: Pijačari blokirali autoput

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar