Foto: Beoinfo

Danas se na glave građana na pijaci “Stari Merkator” sručio plafon. Na svu sreću lakše je povređeno sedam osoba. Ova, kao i sve druge beogradske pijace nalaze se pod upravom JKP “Gradske pijace”, čiji je direktor Bojan Bajagić, koji inače obavlja funkciju poverenika SNS za Niš i Pirot.

Portal Nova.rs ranije je pisao o lošem Bajagićevom rukovođenju.

Poslovanje „Gradske pijace“ poslednjih godina ima tendenciju pada. Primera radi, 2017. godine dobit ovog javnog preduzeća iznosila je 193 miliona, a 2018. zabeležen je pad – 152 miliona dinara. Samo tri godine kasnije, procenjena dobit iznosi sedam miliona, što govori o nezdravim ekonomskim i svim drugim odnosima u ovom preduzeću koje treba da bude na usluzi građanima Beograda.

Nikola Jovanović ispred Centra za lokalnu samoupravu u izjavi za portal Nova.rs navodi da je jedini odgovoran za dešavanja na pijaci “Stari Merkator”, upravo Bojan Bajagić.

PROČITAJTE JOŠ

“JKP ‘Gradske pijace’ su nadležne za održavanje i rekonstrukciju pijaca u Beogradu, što uključuje objekte i svu drugu infrastrukturu. Ova pijaca spada u prvu zonu. Smatram da je prvi i primarni odgovorni Bojan Bajagić, direktor ovog JKP”, navodi Jovanović.

Ističe da se Bajagić najmanje bavi pijacama u Beogradu, što smatra “nedopustivim skandalom”.

“U ovogodišnjem budžetu je povećan trošak “čuvanja imovine” za 36 miliona dinara, a da broj čuvanih objekata nije povećan. Trošak reklame I propagande je uvećan čak tri puta”, kaže Jovanović.

Dodaje da se radi o sistematskom uništavanju JKP “Gradske pijace”.

“Očigledno je da se radi o sistematskom uništavanju, a današnja katastrofa je samo najvidljiviji deo tog višegodišnjeg procesa”, zaključuje Jovanović.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je  pomoć građanima, a kako je istakao, preduzeće „Gradska pijaca“ platiće odštete povređenima.

BONUS VIDEO: Obrušio se zid pijace Stari Merkator

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare