Penzioner Vučiću: Ne trebaju mi tvoje lizalice i cucle

Društvo 09. apr. 202108:02 > 08:2424 komentara
Podeli:
Foto: N1

Penzionerima će od ponedeljka na kućnu adresu stići prvih 700.000 paketa vitamina - poklon koji im je spremio i obećao predsednik države Aleksandar Vučić. Ima i onih penzionera koji smatraju da im takav poklon nije potreban. "To je najobičnija lizalica, cucla varalica - ne treba mi to", poručuje penzioner Mile Delić.

„Ne treba mi to, ja sam zdrav kao dren. Imam veliki broj prijatelja lekara, supruga je apotekarica i svi oni znaju koja pomoćna lekovita sredstva i suplemente treba koristiti, ne treba on da mi bira. On sigurno ne zna da gvožđe, ako se uzima bez folne kiseline, uzima se džabe, organizam ga ne resorbuje. Svaki penzioner zna šta njemu treba i šta mu fali“, kaže Delić za Nova.rs.

Predsedniku Aleksandru Vučiću poručuje da treba da vrati ono što je penzionerima oduzeto kada su im godinama bila umanjena primanja.

„On treba da nam vrati ono što je opljačkao zakonom od 2014. do 2018. godine. Ja ću sam da kupim šta mi treba. Tim zakonom on je meni oduzimao od penzije 48 meseci, 48 rata, a najmanja rata je bila 105 evra, a najveća 126“, ljut je Delić.

„On je iz moje kuće od 2014. ukrao jednu veliku prelepu tortu sa puno ukrasa, a sada mi, s vremena na vreme, šalje neke cucle i lizalice. Fol, da me uteši. U stvari, on to radi da bi bio na ekranu, to ja tako vidim“, primećuje ovaj, kako sam za sebe kaže „buntovni penzioner“.

Naš sagovornik konstatuje i da predsednik nikada nije objavio šta je sa tim novcem, koji je uzet od penzionera, učinjeno.

„On je, po meni, to straćio. Sve to ide iz nečijeg džepa i nečijih usta.  Zamislite koliko je samo unučića uskraćeno za neko dečje, sitno zadovoljstvo. Deca se obraduju najslađe sitnim stvarima, ne trebaju im kamioni, avioni i sve ostalo“, smatra Delić.

Kaže da planira da snimi i ovekoveči uručenje vitamina koji će mu stići od predsednika države.

„Posle ću ja praviti neku šegačinu, sa Vučićem nije drugačije“, najavljuje ovaj penzioner kojem nije prvi put da se obraća i šalje poruke predsedniku države.

Mile Delić je dva puta Vučiću vraćao jednokratnu novčanu pomoć koja je bila uplaćivana penzionerima. Bile su to uredno popunjene uplatnice upućene na adresu Predsedništva, ali sa Andrićevog venca nije dobio prikladnu reakciju

„Od kada on radi neke svoje manevre, bezvezne, ja, kada sam pogođen, ja mu uvek odgovorim. Ja bih voleo da on mene barem spomene, da kaže ‘onaj ljuti penzioner’, ali neće, ne odgovara mu to“, pomalo kao da je razočaran je Delić.

Posle vitamina, penzioneri će, kako je najavio predsednik države, dobiti  prvih 30 evra, u septembru 50, a  u novembru još 30 evra. Sve su to prilike da naš sagovornik, „buntovni penzioner“, ponovo uputi poruku Aleksandru Vučiću.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar