Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Institut za evropske poslove organizuje, uz podršku Balkan Trust for Democracy i USAID-a, javnu debatu koja će se fokusirati na posledice krize pandemije koronavirusa i pitanja odgovornosti. Debata se održava u sredu, 9. marta, sa početkom od 18:00 časova u hotelu Kragujevac.

Moderatorka će biti Olja Bećković, a govornici su: prof. dr Zoran Radovanović, epidemiolog i profesor Medicinskog fakulteta UB u penziji, prof. dr Čedomir Čupić, profesor Univerziteta u Beogradu u penziji, Milan St. Protić, političar i bivši diplomata dr Predrag Delić, epidemiolog, Institut za javno zdravlje Kragujevac.

PROČITAJTE JOŠ

Govornici će dati odgovore na pitanja: Da li je i koliko zdravstvo u Srbiji bilo spremno za pandemiju i u kakvom je stanju sada, da li je i u kojoj meri korupcija uticala na rukovođenje krizom izazvanom pandemijom od strane države, šta znamo o ljudskim gubicima u doba korone i koje su posledice, kao i koliko su bili važni zdravstveni a koliko politički argumenti tokom pandemije?

Ulaz je besplatan i otvoren za sve građane. Zbog ograničenog broja mesta usled epidemiološke situacije, ljubazno Vas molimo da dođete desetak minuta ranije kako biste zauzeli sedište. Imajte na umu da će zaštitne maske biti obavezne tokom celog trajanja debate.

Građani će imati priliku da postavljaju pitanja u drugom delu debate. Molimo Vas da se registrujete putem linka istaknutog na vrhu i na dnu strane.

Debata je deo projekta „Javna odgovornost i dijalog u vezi sa odgovorom na Covid19“ koju finansiraju Balkan Trust for Democracy i USAID. Stavovi izrečeni tokom debate, kako navodi Institut u saopštenju za medije, ne predstavljaju nužno stavove Instituta za evropske poslove i donatora.

BONUS VIDEO: Epidemija kancera uz Kovid pandemiju

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.