koronavirus grafika 04.04.2021.
Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U poslednja 24 sata u Srbiji je evidentirano još 3.304 zaraženih koronavirusom, a preminulo je 36 osoba. Testirano je 11.711 osoba, a na respiratorima su 292 pacijenta.

Tokom prethodnog dana u Srbiji je evidentirano još 4.133 zaraženih koronavirusom, a preminulo je 38 osoba. Testirano je 13.909 osoba, a na respiratorima je 297 pacijenata.

***

Više od dva i po miliona doza vakcine protiv koronavirusa upotrebljeno je do sada u Srbiji. Međutim, potpuno vakcinisanim se može smatrati nešto malo više od milion građana jer su primili i drugu dozu. Mada ove brojke deluju impozantno u odnosu na pojedine zemlje u okruženju, pa i u Evropi, procena je da se skoro tri četvrtine punoletnih građana još nije ni prijavilo, a kamoli vakcinisalo. Procenat vakcinisanih varira od područja do podučja, pa su tako u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu zadovoljni odzivom građana, dok se to ne bi moglo reći za Užice, a još manje za Novi Pazar.

***

Od sutra će bašte kafića i restorana biti otvorene, ali će moći da se koriste sa 50 odsto kapaciteta, i time ćemo da legalizujemo već postojeće stanje, izjavio je član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

***

U Boru je u poslednja 24 časa registrovano 27 novih slučajeva zaraze virusom korona, te je ukupan broj zaraženih u tom gradu 373, podaci su Zavoda za javno zdravlje „Timok, objavljeni na sajtu grada.

***

Na bolničkom lečenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu nalazi se 257 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je 18 na respiratorima. Kako je saopštio kragujevački Institut za javno zdravlje, prethodnog dana je otpušteno 17 izlečenih, od kojih je devetoro iz Kragujevca, troje iz Topole, a po jedan pacijent iz Kosova Polja, Arandjelovca, Knića, Batočine i Lapova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare