Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U poslednja 24 sata u Srbiji je evidentirano još 4.133 zaraženih koronavirusom, a preminulo je 38 osoba. Testirano je 13.909 osoba, a na respiratorima je 297 pacijenata.

Tokom prethodnog dana u Srbiji je evidentirano još 4.826 zaraženih koronavirusom, a preminulo je 39 osoba. Tesitirano je 16.910, a na respiratorima je 299 pacijent.

***

Jučerašnju pauzu za doručak, deo zaposlenih u kovid delu kraljevačkoj bolnici “Studenica” je iskoristio za dvedesetominutnu obustavu rada, kojom su hteli da ukažu javnosti na sve teškoće sa kojima tokom epidemije suočavaju. O iskustvima iz crvene zone i stanju u ovoj zdravstvenoj ustanovi, u emisiji “Probudi se” je govorio rendgenski tenhičar i predstavnik sindikata “Nezavisnost” Vladimir Nović.

***

Mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu Milanko Šekler izjavio je da kovid bolnica u tom gradu poslednih dana proširuje kapacitete jer ne može da primi sve novoobolele.

„U Kraljevu nema mesta za sve obolele pa se dodaju kreveti i uzimaju nove prostorije, a lekari u kovid bolnicama su preopterećeni, uništeni. Za mene je to dovoljan indikator za to kakve mere treba da se preduzimaju“, rekao je Šekler.

***

Krizni štab je odlučio da bašte kafića budu otvorene za goste od ponedeljka, ukoliko epidemiološka situacija tokom vikdenda bude povoljna. Rad tržnih centara za sada nije omogućen, a o tome će biti još reči u nedelju, kada će Krizni štab analizirati situaciju koja je bila zastupljena za vikend.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar