Marko Stojanović Foto:Privatna arhiva, Aleksandra Petrović/Nova.rs, shutterstock

Istraga tragične smrti Marka Stojanovića (30), koji je preminuo posle komplikacija tokom kolonoskopskog pregleda u ćuprijskoj bolnici, tapka u mestu. Izveštaj sa obdukcije nije stigao ni posle tri nedelje od smrti, a do sada se ne znaju ni rezultati inspekcijskog nadzora u bolnici.

Smrt mladog Marka iz Svilajnca, oca dvoje dece, užasnula je celu Srbiju, a zvaničnih rezultata istrage njegove smrti, nema ni posle tri nedelje od tragedije.

Naš portal došao je do saznanja da tužilaštvo u Jagodini još uvek nije dobilo izveštaj sa obdukcije, koji je prema našim izvorima, trebalo da bude dostavljen u sredu 16. novembra. U toj instituciji, sada očekuju da im obdukcioni izveštaj stigne u toku sledeće nedelje.

Marko je na kobnom kolonoskopskom pregledu bio 24. oktobra, a posle komplikacija zapao je u komu iz koje se nije ni probudio. Preminuo je pet dana kasnije u Beogradu.

Šta se u bolnici u Ćupriji dešavalo tog 24. oktobra, još uvek nije poznato. Nadležne inspekcije su uradile nadzor u bolnici, ali izveštaj još uvek nije stigao.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Nova.rs je od bolnice zatražila odgovore šta je sa lekarima koji su učestvovali u Markovom lečenju i šta je pokazao inspekcijski nadzor, ali smo dobili šturi odgovor, kojim nam je potvrđeno, da se još uvek ništa ne zna.

Odgovor, koji je potpisao pomoćnik direktora za medicinska pitanja dr Ivan Milojević, prenosimo u celosti.

‘‘Povodom Vašeg obraćanja želeo bih da Vas obavestim da je u OB Ćuprija, a povodom komplikacija tokom kolonoskopije i, na žalost, tragične smrti pacijenta M.S, obavljena vanredna unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada, a nakon toga započet inspekcijski nadzor od strane inspektora Sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja RS. Takođe, prema nalogu Ministarstva zdravlja sprovedena je vanredna spoljašnja provera kvaliteta stručnog rada od strane Komisje formirane od strane Minstrastva zdravlja. Izveštaj ove Komisije se očekuje’’, stoji u odgovoru našem portalu.

Iz ovakvog odgovora, možemo samo da naslutimo da lekari koji su učestvovali u Markovom lečenju, još uvek rade, što je između ostalog za naš portal izjavio i direktor bolnice dr Slobodan Gajić, nekoliko dana posle Markove smrti.

’’Ne možemo ljude udaljiti sa posla, dok ne budemo imali rezultate istrage koji pokazuju da su krivi za smrt pacijenta. Urađen je takođe unutrašnji stručni nadzor, a kada budemo imali sve izveštaje i nalaz obdukcije, preduzećemo određene mere u dogovoru sa nadležnim organima”, izjavio je direktor Gajić za Nova.rs 02. novembra.

Ministarka zdravlja, Danica Grujičić, prema čijem nalogu je u Ćupriju i poslata inspekcija, za medije je izjavila da se prilikom kolonoskopije dešavaju komplikacije i da su ‘‘prema papirima‘‘, lekari ‘‘uradili sve kako treba‘‘.

Ona je istakla i da će tačan uzrok smrti biti poznat posle odbukcije, koja je, da podsetimo, urađena na Institutu za sudsku medicinu, ali rezultati još nisu poznati.

BONUS VIDEO: Lekari sa Banjice odbili da pošalju malu Sonju na operaciju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar