Foto: Printscreen Twitter/ Горан Весић

U petak popodne se društvenom mrežom Tviter proširio snimak urušavanja zida na jednom od srpskim putevima. Jedan korisnik se tim povodom obratio i ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranu Vesiću. "Ministre, imate problem kod Nove Varoši", napisao je korisnik. A zatim se i Vesić oglasio.

„Put pripada svima, pa kada se nešto desi IMAMO, a ne IMATE problem“, najpre je napisao Vesić.

Onda se, ipak, zahvalio svima koji su slali videe i fotografije s lica mesta.

„Havarija se dogodila pre tri dana, na 15 kilometara od Prijepolja prema Crnoj Gori“, dodao je Vesić.

Inače, dodao je Vesić, kolovoz je već očišćen i koristi se naizmenično na jednoj traci zbog bezbednosti učesnika u saobraćaju.

„Ova deonica je rekonstruisana prošle godine, pa sam tražio da se utvrdi kako je tada projektovana zaštita nestabilne kosine gabionima umesto jačom armirano-betonskom potpornom konstrukcijom. Tako da ću lično da tražim da neko, ako se utvrdi da je kriv, izgubi licencu, da sada ja ne prejudiciram šta će se utvrditi. JP Putevi Srbije sada doprojektuju armirano betonski potporni zid koji će se izvesti“, napisao je ministar.

Pročitajte još:

Kolovoz je inače urađen tako da je obezbeđen šipovima, tako da je siguran, zaključio je Vesić u svojoj objavi.

BONUS VIDEO „Malter zna tajnu neposlušnog brda u Grdelici“: Dašić se nada da ovo nije samo flaster, zid ne deluje bezbedno a na sve strane su tragovi krpljenja i svežeg maltera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare