Dr Ana Čoporda
Foto: Printscreen/Facebook/Zlaja Bokun

Dr Ana Fišer Čoporda, anesteziolog iz KBC Zvezdara u ponedeljak je izgubila bitku sa koronavirusom. Preminula je baš na svoj 41. rođendan, a ta vest duboko je pogodila građane Srbije. Kolege i prijatelji otvorili su namenski račun za pomoć ćerki Noi i majci preminule doktorke Ane.

„Majka Hrabrost je ostavila iza sebe ćerkicu Nou od 5 godina i baku od 70 koja sad brine o njoj. Nažalost, drugih članova porodice nema i na njih se ne može računati. Vama dobri ljudi od srca hvala na ovakvoj podršci i saosećanju. Zbog takvih se i bavimo medicinom. Vreme je danas ubrzano, ništa ne traje kraće od novosti. Nemojte da nam Ana potone u zaborav. Hajde da mi budemo njena porodica. Nečije malo je nekome mnogo. Da Noa jednog dana ponosno zakorača tom stazom, osmehom i ljubavlju poput njene majke“, objavio je na Fejsbuku jedan od prijatelja i kolega doktorke Ane.

„Svaka suma je bitna i značiće puno. Hvala svima koji izvrše uplatu“, poručile su  Anine kolege.

Pomoć možete uplatiti na račun 200-4527615-87, Fišer Čoporda Miroslava, Svrha uplate: pomoć.

Podsećamo, Ana je 141. lekar u Srbiji koji je preminuo od kovida. Bolovala je od bubrežne insuficijencije i bila prva žena u Srbiji koja je uz dijalizu dobila bebu. Iako je imala sve razloge da ne radi u crvenoj zoni,  ona se od početka epidemije borila za živote kovid pacijenata.

BONUS VIDEO: Dr Rade Panić i Jasna Janković: Doktori i prosvetni radnici su pred sagorevanjem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar