Grafika: Slađana Đermanović

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 7.606 zaraženih, a preminula je 51 osoba.

Testirano je 21.569 osoba, a na respiratoru se nalaze 243 pacijenta.

***

U Srbiji je juče potvrđeno još 7.579 zaraženih koronavirusom, a umrla je 41 osoba. Testirano je 22.231 osoba ukupno , a na respiratorima se nalaze 223 osobe.

***

Da će ovo biti najteži dan od početka epidemije koronavirusa najavio je jutros i Predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Predsednik Srbije rekao je i da srpske bolnice dnevno prime 10.000 građana.

“Mi možemo sada samo da gradimo bolnice i apelujemo. Ali džaba nam”, rekao je Vučić i dodao da Srbija radi sve što je u njenoj moći da dobije vakcinu među prvima. On je rekao da gradnja novih bolnica neće biti dovoljna za suzbijanje epidemije korona virusa i da se, ukoliko svi ne budu disciplinovani i odgovorni “približavamo katastrofalnom scenariju”. Na pitanje o nabavci vakcina protiv korona virusa, Vučić je rekao da se “trudimo da dođemo do vakcina i kroz Kovaks program i bilateralno”.

***

Scenario u kome će u Srbiji biti i preko 50 mrtvih dnevno najavio je i dr Kon pre nekoliko dana.

„Ne bih da prognoziram, ali sam vrlo sklon uverenju doktora Ivanuše da ćemo imat i do 50 mrtvih dnevno, a čak je moguće da taj broj bude i veći, upozorio je jutros epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare