U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno još 7.579 zaraženih koronavirusom, a umrla je 41 osoba.

Testirano je 22.231 osoba ukupno , a na respiratorima se nalaze 223 osobe.

***

Tokom jučerašnjeg dana u Srbiji je potvrđeno još 6.842 zaraženih koronavirusom, što je do juče najviše u jednom danu od početka epidemije, a umrlo je 37 osoba.

Testirano je ukupno 21.476, takođe do juče rekordan broj testiranih u jednom danu, a na respiratorima se nalazi 225 osoba.

***

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je da ekonomski gubici nisu smeli da budu opravdanje za nedonošenje mera, jer će „gubici u životu i novcu biti mnogo veći“ zbog tako masovnog rasejavanja koronavirusa „koji je nastao zbog pasivnosti vlasti“.

U prvom talasu Krizni štab snosi krivicu zbog neprepoznavanja opasnosti, smejali su se u ferbuaru kad su pričali o korona virusu i kasno krenuli da nabavljaju testove i opremu. Drugi talas je nastao jer je čak i medicinski deo Kriznog štaba ‘poslušno prihvatio’ da izbori budu važniji od zdravlja ljudi i njihovih života. U trećem talasu je presudila ‘molba’ vođe vladajuće stranke da se ne gasi noćni život”, rekao je epidemiolog.

***

Član Kriznog štaba Predrag Kon ocenio je da i ako dođe do prelaska škola na onlajn nastavu da bi on bio kratkotrajan i da bi trajao možda nedelju dana.

„Ne govorimo o prestanu rada škola, već kratkotrajnom prelasku od oko nedelja dana na onlajn nastavu. Kada je u pitanju zimski raspust opšte je shvatanje da bude ranije ove godine, da bi došlo do preklapanja zaraze gripa i kovida jer grip tek treba da stigne“ ocenio je Kon za TV Prva uoči današnje sednice Kriznog štaba.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare