Aleksandar Obradović, ordenje, Sretenje, Dan državnosti
Aleksandar Obradović Foto: Dragan Mujan, Nemanja Jovanović/Nova.rs

Povodom Dana državnosti Srbije većina anketiranih sugrađana na portalu Nova.rs bi odlikovala uzbunjivača iz Valjeva - Aleksandra Obradovića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na Sretenje u Palati Srbije dodelio odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Među odlikovanima su holivudski glumac Džoni Dep koji je nagrađen Zlatnom medaljom za zasluge, a među dobitnicima srpskih ordena su predsednik Angole Žoao Manuel Gonsalveš Lorenso i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Skupštine AP Vovodine Ištvan Pastor, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, predsednik fondacije Halijard Džon Kapelou…

Čitaoci portala Nova.rs su na pitanje koga bi odlikovala povodom Dana državnosti, većinom odgovorili da bi odlikovali uzbunjivača iz fabrike „Krušik“ u Valjevu – Aleksandra Obradovića. Za koga su pojedini napisali „Naš heroj“.

Nakon Aleksandra Obradovića, veliki broj čitaoca našeg portala bi odlikovao upravo srpski narod, a razlozi koje su naveli za to su „jer trpi ove moćnike i umire“, a neki bi ga odlikovali zbog „svakodnevnog rasta cena, opšte propasti i gubitka svih vrednosti“.

„Sve one koji sa platom prežive od prvog do prvog u ovo doba ekonomskog tigra“, dodaju pojedini sugrađani.

„Svaku porodicu koja ima više od 7 dece i odgaja ih u ovoj bedi“, glasio je jedan od predloga.

Pojedini sugrađani bi posthumno odlikovali nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića koji je ubijen 12. marta 2003. godine ispred zgrade Vlade Srbije.

„Vodio je svoj narod do pobede“, glasi jedan od komentara.

Među predlozima za odlikovanje našli su se i ratni veterani, humanitarni radnici i porodice palih boraca tokom ratova 90-ih.

Anketirani su za odlikovanje predložili još i srpskog tenisera Novaka Đokovića, potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić i Arnoa Gujona, vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova.

Neki bi ipak odlikovali „onog ko pohapsi sve one čije krivične prijave stoje po fiokama“.

Sa druge strane, pojedini su sarkastično naveli da bi odlikovali predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer „on može ono što niko ne može“, te da je navodno „isprao mozak“ pojedinim grupama.

Bilo je komentara da treba odlikovati „onog psa što laje na ‘narkodilera’ Vulina“, ali i „starlete iz Skupštine, a onda i pevaljke“.

Podsetimo, predsednik Srbije danas je posthumno odlikovao generala Veljka Radenovića, košarkaškog trenera Dušana Dudu Ivkovića, pijanistu i bivšeg direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca, književnika Radovana Beli Markovića, modnu kreatorku Mirjanu Marić, pevača Marinka Rokvića, pevačicu Merimu Njegomir, glumca Nenada Nenadovića i novinara Miroslava Lazanskog.

Bonus video – Bojana Novaković o dodeli ordena Džoniju Depu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare