Ekološki aktivisti danas su blokirali Novi Beograd ispred Palate Srbije. Reč je o građanima koji su prethodno šest dana kampovali ispred Predsedsedništva tražeći potpunu zabranu iskopavanju litijuma i bora u Srbiji. Među njima je bila i glumica i aktivistkinja Bojana Novaković, koja je prokomentarisala i to što predsednik Srbije uručuje orden holivudskoj zvezdi Džoniju Depu.

„Predsednik deli orden Amerikancu koji bije svoju ženu, a ignoriše Srbe koji brane svoju zemlju. To je važna činjenica da bismo razumeli dokle je sve došlo. Džoni Dep neće ništa reći, on je politički nepismen“, rekla je Bojana Novaković na protestu ispred Palate Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Slavni glumac je u Beogradu bio u oktobru prošle godine kada je promovisao animirani serijal Puffins Impossible, proizveden u Srbiji, a kreiran u studiju za proizvodnju animiranih sadržaja Iervolino Studios (IES). Tada je bio u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i srpsko – ruske zvezde Miloša Bikovića. Vučić je tada obećao da će Depu uručiti odlikovanje na Dan državnosti.

To je danas i učinio.

„Sada sam bukvalno na početku jednog novog života i sviđa mi se ovaj početak. I voleo bih da taj početak otpočne upravo ovde u Srbiji, ako me želite naravno“, rekao je glumac Džoni Dep nakon što ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao Zlatnom medaljom za zasluge.

Dep je, s druge strane, izgubio nekoliko važnih projekata tokom proteklih godinu dana u SAD, a zbog optužbi da je psihički i fizički maltretirao svoju bivšu devojku Amber Herd.

BONUS VIDEO: Zaustavljanje policijskog vozila i govor Save Manojlovića

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.