Odgovor redakcije: Molimo menadžment UNS da nam ne piše

Društvo 23. okt 202017:41 > 24. okt 2020 00:5479 komentara
Podeli:
Logo Nova.rs

Razočaraćemo menadžment Udruženja novinara Srbije, ne možemo se u svom radu odupreti pritisku vlasnika Junajted grupe, jednostavno takvog pritiska nema. Možda vama koji ste navikli na pritiske tako nešto zvuči nepoznato. Vaš problem.

Mi smo se u Nova.rs okupili da se bavimo profesionalnim novinarstvom, naš rad i naše biografije garant su za to. Otpor pritscima vlasti, tajkuna, interesnih grupa je nit koja nas je povezala, to je kišobran pod kojim smo se okupili. Razumete li vi to?

Da smo hteli da radimo drugačije verovatno bismo „posao“ tražili u „redakcijama“  čije interse „principijelno“ brani menadžmet UNS-a. Nemojte vi brinuti o našoj profesionalnosti. I nemojte nigde i nikada zastupati naše interese. Bavite se vi svojim „poslom“.

Gospodo iz menadžmenta UNS-a, vama ne smeta način na koji se ljudi blate u režimskim medijima, ali vam smeta kada se objavi da su kažnjeni. Čime smo se mi ogrešili o Kodeks novinarstva, time što smo objavili informaciju da je Dragan Šolak dobio na švajcarskom sudu Informer, TV Pink i Studio B. Ili time što vi ne možete da dođete do presude izrečene u Cirihu. Jemo li vam mi krivi zbog toga? Potrudite se, presuda je kucana na 32 strane.

Mi se svakako ne uklapamo u vaš „profesionalizam“  koji podržava svaku vlast i po svaku cenu. U takvom poimanju profesije vaši prirodni saveznici su režimski podrepaši.

Zanimljivo je da nikada niste uputili nikakav poziv novinarima režimskih tabloida i režimskih televizija da se odupru pritiscima. Niste ih primetili??? Kao što ne primećujete njihovu vezu sa državnim parama. Kao što vas ne interesuje da je novcem državnog Telekoma kupljen tabloid.

I da ne dužimo, vaš poziv, nama dole potpisanima, je ravan sramnom saopštenju Ministarstva kulture koje izjednačava fašističke postupke rasturača izložbe i sadržaj umetničkih radova. Nemojte nam više pisati.

Veselin Simonović

Milenko Vasović

Milojko Božović

Ratko Femić

Saša Stajić

Mihailo Jovićević

Ana Marković

Vojislav Milovančević

Bojana Milovanović

Jovana Šesterikov

Vladislav Mitić

Stojan Drčelić

Milica Čule

Tanja Milovanović

Marko Radonjić

Jovana Veljković

Lidija Stoisavljević

Petar Milovanović

Dragana Pandurević Jovović

Žikica Babović

Milan Vukelić

Andrej Mlakar

Ranko Pivljanin

Zoran Kecman

Ivan Milićević

Ivana Stojanov

Nela Bunčić

Ana Hegediš Lalić

Milica Božinović

Gordana Petković

Stanislav Gajica

Jelena Tušup

Nataša Latković

Jelena Jelovac

Zoran Lončarević

Pero Jovović

Goran Srdanov

Vesna Lalić

Vera Šabović

Nebojša Todorović

Nenad Kulačin

Marko Vidojković

Matija Jovandić

Vlasta Vukićević

Suzana Zlatanović

Ivana Vulović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar