Foto: Promo

Nezavisno udruženje novinara (NUNS) osudilo je danas pretnju napisanu u direktnoj poruci na Instagram nalogu redakcije Zoomer, i poziva nadležne organe da reaguju.

Portal Zoomer objavio je tekst „Pitali smo mlade kako žive na Kosovu“, a potom su primili niz poruka uvredljivog sadržaja, od kojih su neke sadržale i ozbiljne pretnje.

Jedan od korisnika društvene mreže Instagram je u inboks redakciji poslao poruku sledeće sadržine: „Alo komite, sklanjajte onu sliku gde pljujete Kosovo, nemojte da saznamo ko ste, neće lepo da prođe“.

U saopštenju se navodi da je NUNS u dogovoru sa redakcijom Zoomer sačinilo i podnelo krivičnu prijavu nadležnom Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu.

Osećamo da smo ugroženi i ne želimo da pretnje prerastu u nešto više, kao što ne želimo da prestanemo da radimo svoj posao dobro i neometano. Važno je da čuvamo našu bezbednost i da ukažemo u kolikom su lošem položaju medijski radnici i radnice, rekla je glavna i odgovorna urednica portala Zoomer Tamara Urošević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar