Reporterki N1 Jeleni Zorić pretio Koluvijin advokat

Hronika 30. dec. 202015:39 > 16:0634 komentara
Podeli:
Foto: N1

Reporterki N1, Jeleni Zorić, upućene su pretnje ispred Specijalnog suda u Beogradu zbog izveštavanja o slučaju Jovanjica.

Njoj je jedan od advokata Predraga Koluvije, Svetislav Bojić, 28. decembra prišao dok je bila na reporterskom zadatku zajedno sa snimateljem i rekao: „Molim Vas budite precizni u izveštavanju pošto je moj klijent Predrag Koluvija pošten čovek i veliki vernik. Evo, on je meni rekao kad sam išao da ga posetim: „Zorićka me uništava i rastura njenim izveštavanjem, ali se ja Bogu molim za njeno zdravlje, kao što se molim i za zdravlje tužioca Saše Drecuna i ovog što ga je uhapsio, Slobodana Milenkovića“, piše N1.

Bojić je Jeleni Zorić, između ostalog, rekao i da nije dobro prošao „ko god se o Peđu ogrešio“.

Dan kasnije, 29. decembra, na istom mestu, nakon ročišta Predragu Koluviji, advokat Bojić je ponovo prišao Jeleni Zorić i rekao: „Zamalo da Peđi danas bude ukinut pritvor, a Peđa te je puno, puno pozdravio“.

Zorić je pretnje prijavila najpre Radnoj grupi za bezbednost novinara, koja je odmah pokrenula postupak.

Posle konsultacija sa Veranom Matićem i nadležnima iz policije, Zorić je čitav slučaj prijavila i Upravi kriminalističke policije koja je prijavu prosledila nadležnom Tužilaštvu.

Kako je u prijavi istakla Zorić, posebno zabrinjava to što se prema rečima branioca prvooptuženog za slučaj „Jovanjica“, Svetislava Bojića, našla na „spisku Koluvijinih molitvi“.

Televizija N1 obratiće se nadležnim institucijama advokatskih komora Srbije i Beograda sa zahtevom da razmotri da li je prenošenje, po našem uverenju, očigledno pretećih poruka novinarima, preko advokata, u skladu sa advokatskom etikom. Ukoliko relevantni državni organi kao i etička tela advokatskih komora procene da se radi o neprihvatljivom ponašanju, N1 će od obe komore zahtevati da se advokatu Svetislavu Bojiću trajno oduzme advokatska licenca. U međuvremenu N1 očekuje da obe advokatske komore, do konačne odluke, privremeno suspenduju advokatsku licencu advokatu Bojiću.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar