Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Prvi broj novina Nova u Kragujevcu je juče mogao da se kupi uglavnom na privatnim trafikama i u pojedinim trgovinskim lancima, a danas je zbog povećanog tiraža koji smo štampali situacija znatno drugačija, te su novine bile dostupne većem broju građana.

Penzionerka Nevenka podelila je sa nama kako su se snašli tokom jučerašnje „netašice“ i otkrila da je jedan primarak kružio po celom komšiluku u naselju Šumarice.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

„Jedan komšija je poranio i uspeo da kupi novine, a kada je pročitao, posle je dao svima nama u komšiluku da pročitamo. Nadam se da će ih sada biti više na trafikama, a i cena vam je pristupačna, sigurno ću ih kupovati“, poverila nam se Nevenka.

Njena prijateljica Nadežda požalila se da nije mogla da kupi prvi primerak i zahvalila se na poklonu koji je dobila od naših promotera.

„Nadam se da nisam mnogo propustila od sadržaja pošto vas redovno čitam na portalu, ali je ipak drugačiji osećaj kada se novine uzmu u ruke“, rekla je Nadežda i poželela nam uspeh u radu.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Kragujevčani su nam uz podršku i čestitke za pokretanje štampanog izdanja upućivali i predloge tema o kojima, kako kažu, „Srbija treba da čita.

Voćar iz Čumica koji na pijaci u naselju Aerodrom prodaje trešnje, smatra da bi javnost trebalo da zna više o problemima poljoprivrednika.

„Mislim da su ovo jedine novine u kojima može da se pročita istina. Ove godine smo imali nisku otkupnu cenu trešanja, a toga nije bilo mnogo u medijima. Pišite više o nama poljoprivrednicima, pre svega o ceni goriva, pa tek onda sve ostalo“, poručio je ovaj voćar.

Poklon primerak naših novina odmah je počeo da čita Dejan koji prodaje cveće na pijaci.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

„Ovo je odlično za sve nas koji na MTS-u nemamo kanal Nova S. Sada možemo da se informišemo i pročitamo teme koje ne viđamo na televiziji“, primetio je on.

Od penzionerke Slobodanke dobili smo uveravanje da će postati redovan čitalac.

„Ovo je prosvetljenje. Juče nisam uspela da kupim prvi broj, ali ovo je pravi pogodak, čestitam vam. Nadam se da će se narod koliko toliko osvestiti. Ja sam svoju penziju dočekala, ali ne znam šta ćete vi deco“, upitala se Slobodanka.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Sadržaj prvog broja novina Nova, pohvalio je i Kragujevčanin Dragan Radosavljević, koji je kao član jednog udruženja za umetnost i kulturu poželeo da se više bavimo temama iz kulture.

„Pročitao sam prvi broj od korice do korice. Koncept je odličan i svidelo mi se kako izveštavate. Ipak, mislim da je narodu politika došla već preko glave, pa ne bi bilo loše da imate više tema iz kulture ili na primer iz arheologije“, predložio je ovaj Kragujevčanin i uputio čestitke za pokretanje štampanog izdanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare