Stojan Drčelić, Printscreen/N1
Stojan Drčelić, Printscreen/N1

Glavni i odgovorni urednik novina "Nove", Stojan Drčelić, upitao je danas šta može da se očekuje kada na društvenim mrežama objavu poslanice Srpske napredne stranke (SNS) Biljane Pantić Pilje podržava šefica Odbora za informisanje Skupštine Srbije, Sandra Božić.

Stojan Drčelić, glavni i odgovorni urednik novina „Nova“, reagujući na objavu poslanice Srpske napredne stranke (SNS) Biljane Pantić Pilje o novinama „Nova“ rekao je da bi bili zapanjeni da ih je pomenuta poslanica pohvalila.

„Meni je žao bilo što je ta gospođa vrlo brzo skinula taj post sa Tvitera i da nam napravi dodatnu reklamu i super je što je ta Pilja reagovala, mi bi bili zapanjeni da nas je pohvalila“, rekao je Drčelić za TV N1 i dodao da se zahvaljuje Veranu Matiću na reakciji.

Ono što Drčelića posebno brine je to što je na objavu poslanice Pilje šefica Odbora za informisanje Skupštine Srbije, Sandra Božić, stavil da joj je sviđa objava na mreži.

„To da nam bude signal i gde smo i ko smo i šta smo. Ništa me ne čudi od Pilje, kada vam stave ‘Vi ste domaći izdajnik’ ili ‘strani plaćenik’, ali ako vam šefica skupštinskog odbora lajkuje objavu, onda čemu mi da se nadamo“, upitao je Drčelić.

Govoreći o prvom broju novina „Nova“, Drčelić navodi da je ideja kod početka izdavanja ovog lista bio da se naprave novine kakvih nema na kioscima. Kako ističe nove novine u Srbiji će izlaziti šest puta nedeljno, a vikedndom će biti dvobroj.

„Na kisocima nema takvog list, a ‘Danas’ je autentično politički dnevni list, a mi smo hteli da napravimo nešto što ima žviot i van politike“, rekao je Drčelić.

On ističe da novine „Nova“ pored politike imaju i tekstove o kulturi i zabavi.

„Meni je najvažnije da to budu novine gde covek dođe spusti na sto u kući gde žive i tri generacije pod krovom“, kaže Drčelić i dodaje da će se truditi da novine „Nova“ budu dobre, ali ne i dosadne.

Upitan o kampanji koji su neki pojedinci i mediji poveli protiv novina, Drčelić kaže da očekuje da će da ih kalupe ili nazivaju ustašama, za šta kaže da je sve to u radikalskom maniru.

„Neka svako radi svoj posao i Plja svoj i mi svoj. Mi verujemo da Srbija može da bude bolje mesto za život, pa i te Pilje“, dodaje Drčelić.

Komentarišući naslovnu stranu prvog broja lista „Nova“, Drčelić je prokomentarisao i vest u kojoj se govori o „uličarskom rečniku predsednika Srbije Aleksandra Vučića“ navodeći da je to užasno opasno što predsednik Srbije radi i da je njegova komunikacija neprimerena.

On kaže da se takvom neprimerenom komunikacijom predsednik Vučić obraća, kako kaže, svom biračkom telu.

„To je vrsta muzike koje njegovo telo voli da čuje i on tačno zna da to nije primerena komnunkacija“, ocenjuje Drčelić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare