tamara todorovic novinarka juznih vesti
Tamara Todorović novinarka Južnih vesti Foto:Privatna arhiva

Novinarka Južnih vesti, Tamara Todorović, koja je najzaslužnija za jučerašnju vest u kojoj policajci kažu da znaju da je nezakonito to što rade, ali da moraju da fotografišu lične karte, govorila je dan nakon ovog incidenta za Nova.rs o celom slučaju. Todorović je kazala da je svesna da se to radi zbog zastrašivanja ljudi, ali da nju to neće pokolebati u izveštavanju i narednih nedelja.

Po završetku protesta i blokade saobraćaja na kružnom toku kod Doma zdravlja u Nišu, policajci u civilu legitimisali su novinarku Južnih vesti koja je izveštavala sa protesta, a na audio zapisu koji je dostupan na internetu može se čuti kako policajac kaže da zna da je nezakonito to što rade i da je 90 odsto njih bilo protiv toga da idu na protest.

Novinarku Južnih vesti Tamaru Todorović policajac je zaustavio dok se udaljavala sa protesta o kojem je danas izveštavala. Osim nje, zaustavili su još jednu devojku koja je bila učesnica protesta i zatražili lične karte kako bi ih fotografisali.

„Upitan danas za ovu temu predsednik je rekao da ne vidi problem u tome jer su i njega hiljadu puta legitimisali. Zapravo, problem je jer neko fotografiše lične karte, kome to treba I zbog čega se to radi. Nakon što su se slegli utisci od jučerašnjih protesta, rekla bih da je cilj svega toga bio da se napravi pritisak na građane, koji žele da iskažu nezadovoljstvo, a sve ovo se radi da bi oni dobro razmislili da li će sledeći put ići na protest jer mogu da dobiju prekršajne prijave“, rekla je novinarka Južnih vesti za naš portal.

Todorović ističe da je ovakvo ponašasanje policajaca neće pokolebati da I sledeći put izveštava sa ulica tokom blokade grada.

“I ja treba da razmišljam da li ću izveštavati sa protesta. Mene to neće pokolebati ali ne znam da li će svi ostati pri tom stavu jer je pritisak ogroman. Meni je ta devojka sa snimka prišla kako bi našla taksi, nakon čega se pribila uz mene jer je rekla da su kontantno oko nje. Njenu ličnu kartu su fotografisali, a na snimku se čuje, mada nejasno da su rekli da moraju da me privedu ukoliko im ne dam ličnu kartu da je fotografišu. Kazala sam okej, možete da je vidite ali iz moje ruke. Devojku smo nakon toga odvezli kući jer nije bilo taksija i nema nekih novih informacija”, kazala je ona i dodala:

„Stekla sam utisak da su i oni malo poniženi, ne znam da li je i na njih vršen pritisak, ali imala sam empatiju i za njih. Međutim, pitanje je veliko gde idu ti podaci i šta je sa tim fotografijama ličnih karata, protokol je drugačiji. Ja se nisam uplašila, ali nije mi bilo ni malo prijatno zbog te devojke, tek sam posle postala svesna onoga što se desilo“, zaključila je novinarka.

Bonus video: Blokada autoputa

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar