Protest vaterpolista u Nišu Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Po završetku protesta i blokade saobraćaja na kružnom toku kod Doma zdravlja u Nišu, policajci u civilu su legitimisali novinarku Južnih vesti koja je izveštavala sa današnjeg protesta, a kako joj je rečeno da će dobiti i prekršajnu prijavu zbog kretanja na kolovozu.

Novinarku Južnih vesti Tamaru Todorović policajac je zaustavio dok se udaljavala sa protesta o kojem je danas izveštavala. Osim nje, zaustavili su još jednu devojku koja je bila učesnica protesta.

I pored toga što je Todorovićeva pokazala svoju novinarsku legitimaciju, policajac je insistirao da mu pokaže i ličnu kartu, što je i uradila, ali je zatim tražio i da slika ličnu kartu.

Na konstataciju novinarke kako policija ne može da presreće ljude na ulici i slika im lične karte, policijac je objasnio kako mora da upiše njihove podatke i da je to legitimisanje.

Na pitanje novinarke zbog čega im upisuju lične podatke, dobila je odgovor da tako mora i da će dobiti prekršajne prijave zbog kretanja na kolovozu.

Novinarka je pitala i da li su na kolovozu videli devojku koja je sa njom legitimisana, na šta je policijac odgovorio potvrdno rekavši da je snimljena.

Podsetimo, nakon blokade Voždove ulice građani su krenuli u šetnju i do 16 sati blokirali saobraćaj kod „Delte“ gde je došlo do tri incidenta sa vozačima koji su hteli da prođu kroz kružni tok.

Za vreme trajanja protesta policije u uniformama nije bilo, niti je regulisala saobraćaj.

Bonus video: Ćuta poziv na nastavak protesta i blokada

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)