Klinicki centar u Nisu Nis
Klinicki centar u Nisu Foto:BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

Prvi put otkako je počela epidemija, nova zgrada Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu potpuno je bez obolelih od kovida-19 i od danas je u zelenoj zoni.

Poslednja dva pacijenta prebačena su na Kliniku za infektivne bolesti, gde je trenutno na lečenju 27 osoba, dok se na dečjem odeljenju nalaze tri kovid pacijenta, prenosi N1. 

Povezane vesti:

Namera je da i Infektivna klinika lagano izlazi iz kovid režima, a ukoliko se prognoze o jenjavanju epidemije narednih nedelja ostvare, oboleli iz Niša i okoline, kojima bude potrebno bolničko lečenje, smeštaće se u novoizgrađenu kovid-bolnicu u Kruševcu, kojom takođe rukovode niški lekari.

„Od početka epidemije, koja traje negde oko 440 dana, preko 27.000 pregleda je urađeno u sklopu UKC Niš i oko 10.500 hospitalizacija je ostvareno u bolnicama koje pripadaju UKC Niš. Prema podacima koje ja imam, to je pojedinačno najveći broj hospitalizovanih pacijenata po jednoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji. Ono što smo videli kod naših pacijenata jeste da oni koji su bili vakcinisani su vrlo retko dolazili i imali su zaista lakše kliničke oblike. Za sada, pošto imamo oko 50 odsto vakcinisanog stanovništva, mislim da svako prevremeno skidanje mera predstavlja mač sa dve oštrice“, kaže Boris Đinđić, koordinator kovid bolnice u novoj zgradi KC Niš.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar