NOVA S predala REM-u prijavu za nacionalnu dozvolu

Društvo 17. jun. 202214:24 > 14:2830 komentara
Podeli:
Foto:promo

Televizija Nova S predala je danas Regulatornom telu za elektronske medije neophodnu dokumentaciju za učešće na konkursu za dodelu nacionalne dozvole za emitovanje programa u Srbiji.

Ubeđeni smo da kanal u potpunosti ispunjava sve propisane uslove za dobijanje dozvole, kao i da smo predloženom programskom šemom pokazali da smo u mogućnosti da celokupnoj srpskoj publici na nacionalnom nivou ponudimo kvalitetan, atraktivan i raznovrstan program.

Nova S je kao kablovski kanal u prethodne tri godine zadobila veliko poverenje gledalaca zbog kvalitetnog sadržaja koji nudi, a merenja gledanosti potvrđuju da smo, uprkos ograničenoj dostupnosti, ispred određenih televizija koje trenutno imaju nacionalnu frekvenciju.

U dosadašnjoj praksi smo dokazali da nam je prioritet javni interes, pružajući adekvatan balans različitih programa, sve sa ciljem da publiku informišemo, edukujemo i zabavimo. Naši sadržaji su zaslužili pažnju gledalaca na nacionalnom nivou, uključujući kultne emisije poput Utiska nedelje autorke Olje Bećković, Večeri sa Ivanom Ivanovićem ili 24 minuta sa Zoranom Kesićem. Naš informativni program je svojim kredibilitetom i profesionalizmom postao nezaobilazni izvor informisanja a i ubuduće ćemo biti fokusirani na obezeđivanje pouzdanih i objektivnih informacija za gledaoce.

Utisak nedelje
Olja Bećković, Slobodan G. Marković, Branka Latinović i Milan Krstić, Utisak nedelje Foto:Ivan Dinić/Nova S

U proteklih par godina smo prenosima takmičenja poput Lige nacija, EURO 2020 i kvalifikacija za Katar dokazali da imamo produkcione kapacitete za prenos događaja od nacionalne važnosti.

Emisije iz originalne produkcije na NOVA S vode i uređuju najprepoznatljivija TV lica u Srbiji: Maja Nikolić, Jelena Obućina, Slobodan Georgiev, Goran Dimitrijević, Nevena Madžarević, Danilo Mašojević, Ana Mihajlovski, Vesna Dedić, Marko Stepanović i Srđan Jovanović uz ekipu vrhunskih novinara i reportera.

Gledaoci su kod nas ekskluzivno mogli da gledaju zabavno-takmičarski show Survivor, čija druga sezona se uveliko priprema. U budućem programu, naše gledaoce očekuju dodatna atraktivna iznenađenja, uključujući globalno prestižne kulinarske i takmičarske formate.

Prepoznali smo važnost ulaganja u razvoj i produkciju originalnog serijskog programa, pa su gledaoci na našoj televiziji mogli da gledaju premijerno drugu sezonu serije Senke nad Balkanom, serijal Ubice mog oca, Žigosani u reketu kao i serije Aleksandar od Jugoslavije, Vreme zla, Kljun, Vikend sa ćaletom, Atomski zdesna, U zagrljaju crne ruke i Zaspanka za vojnike.

U slučaju dobijanja nacionalne dozvole, Nova S će sprovesti značajna dodatna ulaganja u razvoj programa višemilionskim investicijama u sopstvenu produkciju i licencirani program, ne samo u domenu zabavnog, informativnog i igranog programa, već će ponuditi gledaocima i naučno-obrazovni, kulturno-umetnički, dokumentarni i dečiji program kakav zaslužuju.

Smatramo da program Nova S gledaocima nudi dodatnu vrednost koja mnogima ranije nije bila dostupna, te da će buduća proizvodnja i selekcija sadržaja značajno unaprediti postojeću ponudu kanala i zadovoljiti publiku širom Srbije, posebno imajući u vidu zavidno međunarodno iskustvo grupacije, čiji su kanali sa nacionalnom dozvolom u regionu redovno među najgledanijim u svojim državama.

BONUS VIDEO: Probudi se - uključenje iz redakcije nova.rs koja slavi drugi rođendan

Komentari

Vaš komentar