Nova.rs patrola: „Ne veruju u koronu dok ne lupiš po džepu“

Društvo 30. jun. 202008:19 > 12:0411 komentara
Podeli:

U Beogradu je od jutros počelo obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom, a sudeći po onome sto smo zatekli u autobusu na liniji 17 Beograđani su tu odluku ozbiljno shvatili. Reporter Nova.rs primetio je u autobusu, među tridesetak putnika, samo jednog bez maske.

Muškarac od oko 40 godina je na naše pitanje da li je čuo da su maske od jutros obavezne u prevozu samo odmahnuo glavom i okrenuo nam leđa.

Prati blog o koroni na Nova.rs:

Dve komšinice, Milena i Svetlana, uveravaju nas da su maske nosile i ranije. Starija gospođa Marija iskreno priznaje da do jutros masku u prevozu nije nosila.

„Videla sam na svim vestima, rekli su da od danas mora“, pomirljivo će ona.

Maske u busu
Maske u busu; Foto: Bojana Milovanović

Maske se od ovog jutra pripremaju već na stanicama. Užurbano se vade iz torbi ili džepova, a nekima su već ispod brade, pa su spremni samo da je nameste.

I u Maksiju u Ustaničkoj vodi se računa. Ipak, primetili smo i dvoje kupaca koji se baš i ne pridržavaju novih propisa. Jedna gospođa je kupovala lubenicu bez ikakve zaštite, a jedan stariji gospodin je šetao sa maskom ispod brade. Prodavačice, pak, uredno nose maske i rukavice.

Maske u Maksiju
Maske u Maksiju; Foto: Bojana Milovanović

Beograđani koje smo zatekli ispred marketa uglavnom kažu da su se pridržavali preporuka o nošenju maski i ranije, ipak, primećuju da ima i onih koji to nisu činili i pridržavali se preporuka.

„Ima ljudi koji ne veruju u sve ovo. Mislim da bi kažnjavanje moglo da pomogne, ništa dok nas ne lupe po džepu“, kaže nam Miodrag Krstić koji i pre ulaska u radnju na licu ima masku koja mu magli naočare.

Još vesti o koroni:

Raša Majdamović je primetio da uglavnom mlađa populacija ne nosi maske.

„Mislim da su stariji revnosniji, tako mi se čini“, kaže Raša. Gospođa koja nije htela da nam se predstavi kaže da je masku nosila od početka pandemije.

„Kada bi se svi pridržavali i slušali, ne bi nam bilo ovako“, konstatuje ona.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar