U vikend izdanju novina "Nova" o situaciji u Narodnoj stranci govori Sanda Rašković Ivić, potpredssednica NS. Ona navodi da je reč Zdravka Ponoša koji bi mogao da bude predsednički kandidat dela opozicije "reč časnog oficira za koga veruje da će dati doprinos kampanji".

„‘Kad deca nisu besna, kuća nije tesna’ verujem da ćemo se mi sad u našoj kući dogovoriti i oko tih kadrovskih rešenja. Što se tiče predsedničkih izbora, uverena sam da će, ukoliko pronađemo dobrog kandidata, doći do drugog kruga“ kaže Rašković Ivić.

Protiv gradnje metroa se pobunio i Rudarsko geološki faluktet. Stručnjaci tvrde da vlast traži da se zbog ovaklvog metroa odreknemo zdravlja i pijaće vode.

„Zaključak sa Departmanama za hidrogeologiju je da je Makiško polje najlošija moguća lokacija za depo metroa“ upozorava prof. dr Igor Jemcov, inženjer hidrogeologije i profesor na Rudarsko-geološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

„Udžbenici su nam enciklopedije mrtvih, smrt je naš bog i totem“ kaže u razgovoru za „Novu“ pisac Boris Dežulović.

„Naš Djed Mraz iz bajke zaista je spaljivao tuđa sela, silovao tuđe majke i ubijao tuđe očeve. Naša je, pak, noćna mora kad taj junački Djed Mraz na kraju odjednom postane samo simpatičan starac koji djeci nosi poklone. Eno nam tako četvrt vijeka kasnije gradske fasade pune murala s Djedovima Mrazovima, eno nam televizijski ekrani puni simpatičnih staraca s mračnom tajnom i poklonima za dobru djecu“ kaže Dežulović povodom priča objavljenih u knjizi „Poglavnikova bakterija“.

O junaku prve kvalifikacione utakmice za Mundobasket protiv Letonije Marku Jagodiću-Kuridži koji je ostavrio svoj san da zaigra u košarkaškoj reprezentaciji čitajte u tekstu pod naslovom „Čekao 16 godina da debituje za Srbiju“.

BONUS VIDEO: Dobar, loš, zao Politikolog Boban Stojanović o rascepu u SNS, ministru Stefanoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare