Foto:Nemanja Jovanović/ Nova.rs

Šoping u Italiji je bila šala da relaksira ljude, bilo je esencijalno da tada kažemo da će skoro svi da prežive, rekao je dr Branimir Nestorović tokom gostovanja na RTV Pančevo. On je ponovio poziv za odlazak u kupovinu, ali kad prođe epidemija.

Nestorović je na taj način pokušao da još jednom objasni sada ijavu sa konferencije za štampu od 26. februara u kojoj je pozivao žene da, uprkos koronavirusu, slobodno da idu u šoping u Milano.

On je gostujući na RTV Pančevo potvrdio kako je tada po pitanju mnogih stvari bio u pravu.

„Šta sam ja tada rekao? Rekao sam da će epidemija trajati dva meseca, da će doći april, da će doći UV zraci, da će se stvarati vitamin D u koži… Sve se desilo, sem šopinga u Italiji“, rekao je on i ponovio poziv za odlazak u kupovinu, ali kad prođe epidemija:

„Kažu sada da će šoping u Italiji biti neverovatno povoljan, tržni centri su potpuno prazni, kukaju da ne mogu ništa da prodaju. Kad prođe korona…“, rekao je u svom stilu Nestorović.

Po njemu, opasnosti od korone u Srbiji skoro da više nema, a mere mogu i ne moraju da se poštuju.

„Za sve van rizičnih grupa, dakle starijih od 65 godina i hroničnih bolesnika, pandemija je skoro gotova. Kada se izlazi napolje treba da se poštuju mere, ali i ne moraju“, rekao je on i objasnio:

„Mi nemamo naređenja, samo preporuke. Stariji od 65 godina bi mogli još dve-tri nedelje da nose maske kada su u zatvorenom prostoru, napolju nikako ne. Ovo više nije onaj virus sa početka.“

Povezane vesti:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare