Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Sa Infektivne klinike KC Niš do sada je otpušen 21 pacijent koji je izlečen od novog koronavirusa, izjavio je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović koji je i na čelu Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug.

Odgovarajući na pitanja novinara u Nišu da li ima dovoljno medicinskog osoblja u Nišu, Nedimović je kazao da za sada ima i da postoji plan da se to pitanje reši, ako bude bilo potrebno.

„Juče je u KC Niš počelo potpisivanje ugovora o angažovanju 120 lekara i 90 medicinskih sestara i tehničara“, rekao je Nedimović.

Na konstataciju novinara da porodice pacijenata u KC Niš ne dobijaju informacije o pacijentima po čitava dan, upitan je da li postoji način da se taj problem reši, Nedimović je odgovorio da je jutros na štabu sa direktorom KC Niš dogovorio da se kol-centar uspostavi u boljem kapacitetu nego što je sada. Dodaje, da će biti otvorena mogućnost da se o stanju pacijenata komunicira putem mejla.

„Znamo da je to usko grlo, u KC Niš ima ukupno 716 pacijenata, što kovid pacijenata, što ostalih koji su tu smešteni usled drugih bolesti. Način komunikacije biće uspostavljen tokom današnjeg ili sutrašnjeg dana u punom kapacitetu“, podvukao je Nedimović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar