Foto: Promo

Nedeljnik "Vreme" više neće slati pitanja na konferencije za novinare koje se povodom epidemije koronavirsa svakodnevno organizuju u Vladi Srbije. Kao razlog za to, navedena je nemoćnost da se novinarski posao obavlja u javnom interesu.

„Zbog nemogućnosti profesionalnog rada u javnom interesu, odustajemo od postavljanja pitanja elektronskim putem. Naime, praksa pokazuje da odgovori ne odgovaraju tačnom i pravovremenom infomisanju građana. Takođe i da se ove konferencije za medije instrumentalizuju za potrebe vlasti.

Sve zajedno je izuzetno opasno u vreme vanrednog stanja i pristajanje na ovakav odnos prema medijima je i pristajanje na dodatno gušenje medijskih sloboda“, stoji u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici nedeljnika Vreme.
.
„Vreme“ se na taj način pridružilo redakciji „Insajdera“, novinskoj agenciji „FoNet“ i dnevnom listu „Danas“, koji su takođe odlučili da odustanju od slanja pitanja elektronskim putem na konferencije koje se održavaju u Vladi Srbije.

Vlada Srbije je odlučila da od 11. aprila novinari na redovnim konferencijama postavaljaju pitanja isključivo online. Kao razlog za takvu odluku navedena je zabrinutost za zdravlje novinara.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

 

Povezane vesti: