Foto:EPA-EFE/Toms Kalnins

Nakon što se skoro 2,5 miliona građana prijavilo za pomoć države od 100 evra zbog koronavirusa, Nova.rs je pitala one čitaoce koji neće iskoristiti ovu ponudu države - zbog čega neće da uzmu svojih 100 evra?

„Naravno da neću – neću da učestvujem, niti ću dozvoliti da neko manipuliše na ovako prljav način sa našim parama. Sada se pokazalo koliko je zaista svesnih građana“, kaže jedan od naših čitalaca.

„Ako bolje razmislimo – na biračkom mestu nam se gleda broj lične karte i JMBG, nebitno je ime i prezime, baš kao što rekoše da upravo to treba da navedemo pri prijavi za ove njihove sitne novce“, kaže drugi.

Ima i onih koji kažu da se plaše da ne dođu na spisak sigurnih glasova.

„Neću da im dolazim na spisak, posle da me zovu i proveravaju jesam li izašao na izbore ili za koga ću da glasam itd. Zaradiću nekako te pare, a i kad bih ih uzeo, dodao bih na ono što već dajem UNICEF-u.“

Neki misle da članovi SNS-a uopšte ne treba da se prijavljuju.

„Niko iz SNS ne bi trebalo da uzme 100e, oni tvrde da im je nikad bolje.“

Drugi, pak, neće ništa od ove države. „Nisu mi potrebne pare koje Vučić deli, navikla sam da zaradim svoj novac“, kaže čitateljka, dok je drugi još ogorčeniji: „Ne treba mi ništa od ove propale države. To su svakako moje pare, ne može Vučić da mi pokloni nešto što je moje.“

„Ne prodajem dušu đavolu“, navode čitaoci, „nije mi zapelo za 100 evra“, a ima i ciničnih:

„Neću ih uzeti zato što sam patriota. Bolje je da taj novac predsednik potroši na nove bolnice i puteve. Al’ zamalo…“

Čitaoci ovo smatraju i predizbornom manipulacijom, koju će vlast da iskoristi.

„To je ista fora koju je radio Dinkić pred izbore, kupovina glasova“. Ili: „Koliko narod nije svestan da će glasati onog trenutka kad da svoje podatke pri prijavi za 100 eur… A posebno će glasati ovi što neće izaći na izbore“.

Neki još nisu odlučili.

„Pitam se da li postoji dalja manipulacija ‘aha ti si uzeo’ ili ‘aha, ti nisi uzeo’. Svako učestvovanje u akcijama ove vlasti mi je postalo sumnjivo, da iza stoji neka manipulacija. Ne znam da li ću uzeti“, mišljenje je naših čitalaca, dok ima i apela:

„Ako nekome nisu potrebni, neka ih uzme pa meni pokloni, meni su stvarno neophodni.“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare