Foto: Printscreen Twitter/ZoranIl77273998

Nastavno veće Tehničke škole u Trsteniku danas je predložilo da trojica đaka koji su maltretirali i izmakli stolicu nastavnici engleskog budu izbačeni iz škole. Konačnu odluku, ipak, donosi direktor škole. U prvoj izjavi za Nova.rs nastavnica M.S. kaže da očekuje da direktor donese odluku poštujući sve propise i procedure.

„Za mene nije gotovo, jer čekam slučaj koji vodi Tužilaštvo u Kruševcu“, kaže M.S.

Upitana da prokomentariše to da je jedan od roditelja učenika dostavio uverenje da mu sin ima traume iz detinjstva, nastavnica kaže da se pred svaki upis u školsku godinu, podnosi plan  podrške za učenike koji imaju smetnje. Taj učenik nije bio u tom planu.

Kako je ranije pisala Nova.rs, jedan rositelje je školi priložio izveštaj o psihičkom stanju svoga sina.

„Direktor nas je informisao da je roditelj doneo nekakvu lekarsku dokumentaciju u kojoj piše da dete ima psihičkih problema zbog pretrpljene traume iz detinjstva. Ali, nismo imali uvid šta je u njoj tačno pisalo“, rekao jedan od zaposlenih u Tehničkoj školi u Trsteniku za naš portal.

Podsećamo, u incidentu koji se odigrao 9. novembra u popodnevnoj nastavi, učestvovala su tri učenika sedmog odeljenja trećeg razreda.

Učenik N.Ž. (17) je izmakao stolicu profesorki M.S. (44), koja je potom pala na pod. Druga dvojica učenika M.M. (18) i I.K. (17) su događaj snimali mobilnim telefonima. Incident je uživo prenošen na Instagram storiju u jednom, a viber porukama deljen snimak u drugom slučaju. Nakon što je profesorka pala na pod, đaci su se smejali.

VIDEO Javnost zgrožena maltretiranjem nastavnice iz Trstenika, prosvetari traže status službenog lica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar