Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U poslednja 24 sata u Srbiji je evidentirano još 4.512 zaraženih koronavirusom, a preminula je još 41 osoba.

Na respiratorima su 252 pacijenta.

***

Juče je u Srbiji evidentirano još 3.889 slučajeva koronavirusa, a preminulo je još 39 osoba. Testirane su ukupno 11.442 osobe, a na respiratorima je 269 pacijenata.

***

„Nemamo danas sednicu Kriznog štaba, nije ni bila zakazana, niti je trebalo da bude danas“, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić. Iz kabineta premijerke za Nova.rs poručili su da će danas biti poznato kada će biti održana sednica Kriznog štaba. Premijerka je tako reagovala na pojedine najave i naznake da bi Krizni štab trebalo danas da zaseda i razmatra eventualno otvatanje kafića. Premijerka je dodala je i da je situacija teška, ono što nas je spasilo i spašava nas su vakcine.

***

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je danas opet na brojna pitanja, između ostalog i na ono o eventualnom ukidanju mera protiv koronavirusa. Na pitanje kada možemo očikivati popuštanje mera i eventualni povratak đaka u školske klupe i otvaranje tržnih centara, Vučić je odgovorio:

“Hvala vam na tom pitanju. Sit sam i ne mogu da razumem tu vrstu političkog prepucavanja koje ide i kroz sve medije, i temu koju koriste svi političari da bi se dodvorili narodu. Na podnosim to kad govorite: “Ja sam za ukidanje, al eto, zli doktori nam ne daju”. Evo, ja sam za to da slušamo struku”, rekao je on, pa nastavio:

“Zato što mi je važniji jedan živi čovek u ovoj zemlji nego to da li će neko nekome da se svidi. Kao što mi ja važniji ovaj autoput nego da li sam argogantan, odvratan, ovakav ili onakav“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare