Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Zbog najavljene prodaje Geneks kula, stanari Bloka 33 na Novom Beogradu najavili su danas da će 21. januara održati protest, na koji pozivaju sve Beograđane.

Kako je FoNetu izjavio upravnik Stambene zajednice Narodnih heroja 41 B Božidar Stavrić, protest se organizuje da kako bi se sprečila prodaja Geneksa.

„Pozivamo sve komšije, zaposlene u kulturi, obrazovanju, umetnosti, studente, đake, profesore, arhitekte, „poziciju“ i „opoziciju“, poslanike, udruženja, sindikate, bivše zaposlene u Geneksu i sportska udruženja da se 21 januara u 12 časova okupimo na Platou ispred Geneks kula i izrazimo protest zbog prodaje spomenika kulture bez sprovedene javne rasprave“, rekao je Stavrić.

Stavrić je najavio blokadu mosta „Gazela“ ukoliko Vlada Srbije ne iskoristi pravo preče kupovine.

„Dajemo rok Vladi da do 28. januara iskoristi pravo preče kupovine i na taj način obustavi prodaju Geneksa, a ako to ne uradi organizovaćemo blokadu mosta Gazela 28. januara u 12 časova“, kazao je Stavrić.

Vlada je 2021. godine donela odluku o utvrđivanju Stambeno-poslovnog kompleksa „Geneks“ kao spomenika kulture, saopšteno je tada na Instagram profilu Ministarstva kulture.

***
BONUS VIDEO – Zašto niko neće Geneks kulu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare