Foto: Biljana Roganović/Rešetka

Onaj ko želi, uvek može da pokaže svoje veliko srce, a takav je slučaj sa mladim poljoprivrednikom Markom Stojkovićem (31) iz sela Držanovac kod Žitorađe. On je poklonio 600 kilograma kupusa korisnicima narodne kuhinje Crvenog krsta u Prokuplju, piše Rešetka.

Kupus je proizveo sa svojim roditeljima na porodičnom imanju. Pod zasadom je ove godine imao 50 ari.

„Mi se bavimo poljoprivredom, od toga i živimo. Sadimo lubenicu, kupus, papriku. Jedan deo kupusa odlučili smo da poklonimo i setio sam se Crvenog krsta u Prokuplju. Pronašao sam broj i pozvao ih, a oni su poklon prihvatili“, objašnjava Marko za Rešetku kako je došlo do kontakta sa ovom organizacijom u Prokuplju.

Dodaje da je prošle godine rod kupusa bio odličan, a da oni svoje proizvode prodaju na pijaci.

„Kako su se bližili prazici želeo sam da deo proizvoda dam. Za mene to nije mnogo, ali nekome će nadam se začiti“, kaže ovaj mladić koji vredno radi sa svojim roditeljima na pojloprivrednom dobru koje imaju.

Pročitajte još:

On je poslednjeg dana sada već prošle 2022. godine dovezao kupus i on je podeljen korisnicima narodne kuhinej u Prokuplju, kojih je trenutno 300 građana Prokuplja.

Ko hoće, može, a ovi „mali ljudi“ pokazuju koliko imaju veliko srce i deo svog znoja spremni su da podare onima koji nemaju.

BONUS VIDEO: Petar je istrčao ultramaraton: Prešao je 182 kilometra koje sada prodaje za krajnje human čin

Komentari

Svi komentari (0)