Tomislav Momirović aFoto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović rekao je da se dve godine radilo na uvođenju zaštite potrošača u program nastave u Srbiji, posebno zaštite prilikom kupovine preko interneta.

„Potrebno je obezbediti kontinuiranu edukaciju dece školskog uzrasta o pravima potrošača“, rekao je Momirović, nakon što je danas potpisan Protokol o saradnji Ministarstva prosvete i Ministarstva trgovine.

Dodao je da je najveći deo te mere koja će doprineti edukaciji mladih kada je reč o zaštiti potrošača već ispunjen, a dalji plan je da predstavnici Ministarstva trgovine organizuju predavanja i edukacije na temu zaštite potrošača.

Ministarstvu trgovine, kako je rekao, predstoje i druge mere na daljoj izgradnji efikasnog i umreženog sistema zaštite potrošača.

Pročitajte još

„Među prioritetima se izdvajaju i zaštita potrošača pri kupovini putem interneta imajući u vidu ekspanziju onlajn kupovine, umrežavanje udruženja za zaštitu potrošača, unapređenje vansudskog rešavanja potrošačkih sporova i veća regionalna prisutnost instrumenata zaštite“, rekao je Momirović.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je da će taj Protokol omogućiti da se učenici kroz različite aktivnosti u školi još bolje upoznaju sa pravima potrošača i načinima kako da ta prava zaštite.

„Zajedniči cilj je nastavak obrazovanja učenika o ovoj temi, a u skladu sa Strategijom zaštite potrošača do 2024. godine. Različite teme iz domena zaštite potrošača realizovaće se, počev od tekuće školske godine u svim osnovnim i srednjim školama, kroz predavanja nastavnika, razrednih starešina, stručnih saradnika, ali i gostujućih predavača iz različitih institucija i strukovnih udruženja“, navela je ona.

BONUS VIDEO Kolika je snaga potrošača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar