Zorana Mihajlović Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi bila šteta da se zabrani održavanje Evroprajda i da je oko tog događaja nepotrebno podignuta tenzija, kao i da svako ima pravo da izrazi svoje stavove na miran, demokratski način.

“Vlada je podržala održavanje manifestacije 2019. godine i mislim da je nepotrebno podignuta tenzija oko tog događaja i da je šteta što se stvara loša atmosfera i podele. Ne vidim problem da se iko prošeta, svako ima pravo na svoj stav i mislim da je šteta da to bilo kome zabranjujemo“, rekla je Mihajlović za TV Insajder, saopšteno je iz njenog kabineta.

Istakla je da je potrebno raditi na smanjenu tenzije i agresija i da se treba vratiti vrednostima koje smo zaboravili proteklih godina, a to su razgovor, empatija, solidarnost.

“Upravo je rešenje u razgovorima, a u tome treba da pomogne i SPC, jer, iako smo sekularna država, to je institucija sa velikom podrškom i deo je društva. Ja sam kao predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost pisala i prethodnom i sadašnjem patrijarhu da razgovaramo o tome da se zajedno borimo protiv nasilja nad ženama. Dobila sam korektan odgovor od patrijarha Porfirija, ali bez odgovora o sastanku. Samo ove godine je ubijena 21 žena, a ako promovišemo ljubav, porodicu, brak, onda treba svi da se borimo zajedno. I crkva, i mediji, i država“, zaključila je.

***

BONUS VIDEO: Konferencija za novinare organizatora Evroprajda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar