Goran Vesić, Borča izgradnja kanalizacione mreže Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Meštanin naselja Trešnja u beogradskoj opštini Sopot naveo je da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u nedelju otvorio radove na izgradnji vodovoda u tom podavalskom naselju, ali po odlasku kamera i Vesića "bager je zatrpao iskopani kanal, a mehanizacija je uklonjena".

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik GO Sopot Živorad Milosavljević u nedelju 20. marta obišli su naselje Trešnja, gde su svečano otvorili radove na izgradnji vodovoda. Za tu priliku „dovezli su dve mašine (bager i traktor za vertikalno bušenje) i četiri radnika iz mesne zajednice Ripanj gde su radnici i ta mehanizacija angažovani na postavljanju gasne infrastrukture“, tvrdi on.

„Bager je iskopao mali kanal dužine dva metra, što je Vesić iskoristio da objavi kako su radovi počeli i to sve ispred kamera TV B92. Odmah po odlasku Vesića i Milosavljevića, kao i okupljenih građana, bager je zatrpao iskopani kanal i mehanizacija je uklonjena“, naveo nam je stanovnik ovog naselja.

On tvrdi da „od radova od tada nema ništa“.

„Tačnije rečeno, neće ih ni biti. Sve je iskorišćeno u predizborne svrhe, ali i iz razloga što se u poslednjih deset dana na društvenim mrežama pojavilo više postova sa pozivima građana da ne glasaju za SNS, što ih je verovatno i uplašilo“, rekao je meštanin i dodao:

„Vesić i Milosavljević nas obmanjuju oko ovog vodovoda više od dve godine, prvo su javno rekli da radovi počinju krajem novembra prošle godine. Pa su onda rekli da radovi počinju u februaru ili martu ove godine. Kada radovi nisu počeli, građani su počeli, kako se to popularno kaže ‘da talasaju’, što ih je uplašilo zbog čega su i organizovali ovaj performans oko lažnog početka radova.“

Naš sagovornik tvrdi da je tender završen prošle godine i da je ugovore dobilo nekoliko firmi iz Beograda.

„Ugovori su potpisani sa Beogradskim vodovodom i kanalizacijom, ali radovi nikako da počnu. Mi smo kontaktirali i firme koje su pobedile na tenderu i potpisale ugovore, međutim, niko od njih ne sme ništa da kaže. Očito da je novac najverovatnije preusmeren na nešto drugo ili je ‘ispario'“, naveo je meštanin.

On je istakao da građani Srbije treba da vide „šta ova vlast radi i kako običan građanin na 20 kilometara od Beograda nema osnovne uslove za život“.

Bonus video – Vesićeva vizija za Beograd 2030

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare