Foto:SNS info sluzba; Tanjug// PREDRAG MITIC

Kampanja Srpske napredne stranke za beogradske izbore u punom je jeku, a ako je suditi po aktivnostima prvog na listi Aleksandra Šapića i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića stiče se utisak da se uporedo kandiduju za istu funkciju.

Red parkova, red ležećih policajaca, obećanja zaposlenima u gradskim ustanovama, odbrana projekata koji su završeni ili su u planu… Klasična predizborna kampanja. Jedini je problem u tome što gotovo identične poruke dolaze sa dva mesta u istoj stranci. Jedan brani svoju poziciju prvog čoveka Beograda, drugi se kandiduje da preuzme kormilo grada.

Više je nego očigledno da svojevrsno „takmičenje“ između Gorana Vesića i Aleksandra Šapića ne prestaje, uprkos upozorenjima predsednika SNS Aleksandra Vučića na poslednjoj sednici Predsedništva stranke da se to zaustavi.

Tome u prilog govore izveštaji ova dva funkcionera SNS o njihovim dnevnim aktivnostima.

Tako Vesić izveštava o otvaranju novih osam železničkih stanica, hvali se ležećim policajcem koji je postavljen u Dobanovcima, informiše o ulaganju za izgranju kuće za jednu desetočlanu porodicu. U međuvremenu nalazi načina i da nauči svoje prve baletske korake, postavlja svoje fotografije iz mladosti, pa i one iz studentskih dana.

Ovo poslednje može i ne mora biti samo još jedna „tiha“ Vesićeva provokacija Šapića, jer upravo je to ono što mu je čak i javno zamerio.

Nedavno je Vesić za televiziju Pink govorio o studentskim danima sa predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem i tada rekao:

“Bili su to lepi dani, zaista smo stekli lepo obrazovanje, sa divnim profesorima na fakultetu. Mnogi od tih profesora su danas na visokim funkcijama, a neki su našoj listi. To je dokaz da obrazovanje ne može da se zameni bilo kakvim prečicama”, istakao je Vesić.

Na to je reagovao lider naprednjaka koji je istakao da mu se nije dopalo ono što je čuo od svog funkcionera.

“Jedina stvar koja mi se nije dopala u ovome je to što sam shvatio koga je on hteo i da napada. Ali to je Vesić i on ne može da se sudrži od toga. Kad to bude savladao u sebi, onda će biti među najboljima u Srbiji”, prokomentarisao je Vučić.

S druge strane, Šapić je još na početku kampanje jasno rekao šta misli o bilo kakvoj saradnji sa Vesićem. Kazao je da ne vidi Vesića u svom bliskom timu.

„Što se tiče Gorana Vesića, ako želi da bude deo Gradske uprave, tu su gradski sekretari, članovi Veća, on je dobrodošao, a ako ne bude želeo onda dobro“, zaključio je Šapić.

U aktuelnoj kampanji nije ništa manje aktivan od odlazećeg zamenika gradonačelnika.

Šapić u kampanji uzvraća obećanjima nastavnicama, vaspitačicama, čistačicama da će im popraviti standard i vratiti dostojanstvo, najavljuje sportske terene uz svaki park, obećava bolje vodosnabdevanje, izgranju novih ambulanti i najavljuje izgradnju novog mosta. Umesto starog Savskog mosta, koji je po njegovom mišljenju zreo za rušenje.

BONUS VIDEO: 24 minuta: Beogradski izbori: tužibaba Šapić i mali imitor Vesić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar