Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U Srbiji je smanjeno kretanje građana zbog korona virusa i to za 75 odsto u restoranima, kafićima, bioskopima, muzejima i sličnim objektima, pokazuje izveštaj Gugla o kretanju stanovništva.

Prema poslednjim podacima za Srbiju koje je Gugl objavio, u poređenju sa osnovnom vrednošću smanjeno je kretanje oko pijaca i prodavnica za 74 odsto, a poseta parkovima za 72 procenta.

Guglov izveštaj o kretanju stanovništva koji je nedavno objavljen i dalje pokazuje za Srbiju veliku razliku kretanja u odnosu na mesece tokom zime.

U izveštaju se za osnovnu vrednost, sa kojom se porede trenutni podaci, uzima odgovarajući dan u nedelji tokom perioda od pet nedelja između 3. januara i 6. februara ove godine.

Najveći pad je vezan za radna mesta i stanice javnog prevoza, a smanjeno je i kretanje u odnosu na sredinu maja, kao i u poređenu sa prvim danima juna.

Kretanje građana na stanicama javnog prevoza je manje za 80 odsto, ana radna mesta 81 odsto, dok je promena u vezi sa mestom prebivališta samo dva odsto.

Inace, na spisku je 131 zemlja, a u prvom krugu, Srbija je izostala iz analize, koja je naknadno dopunjena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar