Zlatibor Lončar Foto:TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Povećava se broj zaraženih koronavirusom, ali i broj pacijenata na bolničkom lečenju, rekao je danas ministar zdravlja Zatibor Lončar i dodao da je privremena kovid bolnica u Areni primila prve pacijente.

On je nakon sastanka sa direktorima Kovid bolnica rekao da je Arena juče popodne primila prve kovid pacijente i da se trenutno tamo nalazi 15-ak bolesnika.

„Popunjenost kapaciteta Kovid bolnica prešla je 60 odsto tako da smo otvorili i Arenu“, rekao je Lončar i dodao da će se pacijenti sa lakšom kliničkom slikom iz bolnica „Dragiša Mišović“, KBC Karaburma, Bežanijska kosa i Infektivne klinike biti prebačeni u Arenu.

Foto:TANJUG/ NIKOLA ANDJIC

Podseća da su u areni razvedeni neophodni gasovi, te da će „u krajnjoj nuždi moći da se tretiraju i najteži pacijenti“.

Lončar je apelovao na sve građane da se na vreme jave u kovid ambulante čim se jave prvi simptomi.

U pripremi su kako je rekao, i kovid bonice u Batajnici i Kruševcu sa po 1000 mesta u kojima će raditi više od 1.000 zdravstvenih i nemedicinskih radnika.

„Spremamo se za najgori scenario, pratimo šta se dešava i u regionu i Evropi, mislim da smo se više opustili nego što je trebalo. Srbija još uvek ima dobar rezultat ali sve može da s promeni ukoliko se ne budu poštovale mere. Aapelujem na sve građane da se ne igramo mačke i miša sa merama jer moramo da mislimo i na pacijente koji boluju i od drugih bolesti“, rekao je Lončar.

On je naveo da svaki pojedinac treba da vodi računa šta je najbolje za njegovo zdravlje i kako da se zaštiti od virusa korona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare