Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, sastanak sa direktorima kovid bolnica
Zlatibor Lončar Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da su testovi za proveru antitela posle preležane bolesti kovid-19 iz privatnih laboratorija "irelevantni" i da se priznaju testovi samo Laboratorije za medicinsku biohemiju, mikrobiologiju sa parazitologijom i imunodijagnostiku Instituta za primenu nuklearne energije (INEP).

„Nijedna privatna laboratorija nema dozvolu za proveru antitela posle preležane korone, jer dolazi do zloupotrebe“, rekao je Lončar novinarima u zgradi UN u Beogradu.

On je dodao da privatne laboratorije nisu ispunile uslove Ministarstva zdravlja i istakao da trenutno te uslove ispunjava samo INEP.

Lončar je dodao da je važno da se smanji prostor za zloupotrebe, koje postoje i u svetu, i da rezultat gde god na svetu, u SAD, EU i kad god bude proveravan, bude isti.

„Kada nam i druge laboratorije budu garantovale takve rezultate prihvatićemo“, rekao je Lončar i naglasio da je to u interesu svih.

Ministar je naglasio da je cilj, kada je reč o potvrdama da ljude ubede da ne beže od istine, da ne gledaju kako da dođu do potvrde, već da izaberu jednostavniji put – da se vakcinišu.

Bonus video – Razbijamo zablude o vakcinaciji – Dr Emina Milošević objašnjava zašto korona-vakcine primamo više od jednom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)