Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, sastanak sa direktorima kovid bolnica
Zlatibor Lončar Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ocenio je da situacija u vezi sa epidemijom kovida u Srbiji "nije sjajna" i da državni vrh nije zadovoljan pre svega zbog građana i zdravstvenog sistema koji je izuzetno prenapregnut, dodajući da je "samo pitanje momenta" kada će biti uvedene kovid propusnice.

Lončar je na konferenciji za novinare povodom dolaska britanskog kardiohirurga Martina Kostolnija u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, rekao da se u sredu sastao sa predstavnicima Srpskog lekarskog društva na kome je dogovoreno da će Lekarska komora Srbije protiv onih lekara koji pacijentima sugerišu da se ne vakcinišu podneti prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi.

Ti lekari, dodao je, odgovaraće i pred sudom časti Komore i „verovatno će izgubiti licencu“.

Ukazao je da će Srbija „pre ili kasnije“ morati da uvede kovid propusnice „da bismo spasavali zdravlje i ljudske živote“ i da je „samo pitanje momenta“ kada će se to dogoditi.

Podsetio je da u velikoj većini zemalja Evrope postoje kovid propusnice i da Srbija ako ih uvede neće biti manje demokratska država od drugih „u kojima nigde ne može da se uđe“ bez tih propusnica.

On je rekao da bi ugostitetelje, ukoliko ne odobravaju uvođenje kovid propusnica, trebalo pitati da li je bolje da rade i 24 sata ali za one ljude koji su vakcinisani „ili da ne rade uopšte“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare