Betonirano drvece
Foto: Jovan Simić

Građani beogradskog naselja Miljakovac neprijatno su se iznenadili kada su videli da se ispred prodavnice jednog trgovinskog lanca koja tek treba da se otvori dogodio pravi mali "ekocid".

Naime, ispred same radnje postavljen je novi asfalt, ali ono što upada u oči jeste da čak ni drveće koje se nalazi ispred radnje nije bilo pošteđeno, te je i ono nemarom ljudi bukvalno asfaltirano!?

U eri kada se sve više popularizuje borba za očuvanje životne sredine i kada je sve manje zelenih površina koje su dragocene, ovakvi potezi mogu samo da dodatno naškode već narušenoj okolini. Prava je šteta što se sve ovo dešava na Miljakovcu, poznatom po šumi i izobilju zelenila.

Betonirano drvece
Foto: Jovan Simić

Jedan od prvih koji je ukazao na ovaj problem jeste Jovan Simić, poznati humanitarac i žitelj naselja Miljakovac. On je snimio i sarkastičan video kojima je pokušao da ljudima približi problem koji je nastao i koji je postao jako popularan na društvenim mrežama.

„Pozivam ljude iz ovog trgovinskog lanca da što pre nađu bolje rešenje za drveće i da opet urede plato ispred svoje prodavnice, ne sumnjam da su ovo mogli da urade na mnogo bolji način. Ovo je katastrofa. Javlja mi se mnogo komšija i prijatelja sa Miljakovca, svi su zgroženi, i nakon što ova firma bude ispravila ovu grešku, očekujemo i da posade nove sadnice negde u našem kraju, kako bi se iskupili. Miljakovac je jedan od najzelenijih i najlepših delova Beograda i to treba čuvati“, poručio je Simić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare