Foto:EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Salvu negativnih komentara na društvenim mrežama izazvao je tvit lekara iz Kragujevca. Korisnik pod imenom Vladimir Đorđević (@V_MadnessMaster), objavio je dva snimka pluća preminulog pacijenta, sa jasno uočljivim ličnim podacima.

Ni posle reakcije korisnika Tvitera, Vladimir Đorđević nije izbrisao ime, prezime i JMBG pacijenta, iako se prethodno izvinio porodici preminulog. Štaviše, potvrdio je da je reč o mladiću, starom 25 godina, koji je proteklog vikenda preminuo u kragujevačkoj bolnici.

Da nema nameru da svoj propust ispravi dokazuje i podatak da je fotografije na Tviter “okačio” danas pre podne u 9.50 časova, a do momenta nastanka ovog teksta, u 19.52 časova, gotovo deset sati kasnije, još uvek su bile vidljive.

On je naglasio da je reč “navodno o običnom gripu”. Prikazao je snimke pluća, kako tvrdi, nastale u razmaku od jednog dana.

“Svrha tvita je da ukaže zašto su na respiratoru. I slepac vidi razliku, ne trebaš biti lekar. Isti bolesnik, razlika jedan dan”, naveo je Đorđević

Korisnici su Đorđevića prozvali da se kao lekar ponaša neodgovorno, jer u tvitovima insinuira da je u pitanju koronavirus.

“Bolesnik jeste preminuo i to je objavljeno u medijima, pa izbrisano. Jesam napravio nenameran propust. Sad je kasno. I za njega, a i za mene. Mogu samo da uputim iskreno saučešće i izvinjenje rodbini. Cilj moga tvita je da ukažem na ozbiljnost situacije”, naveo je Đorđević.

Korisnica @anjastanisic, koja mu je prvobitno ukazala na propust javnog objavljivanja ličnih podataka, na to je odgovorila:

“Možete da obrišete post, kropujete fotografije i objavite ih ponovo, ukoliko vam je važno, i to uz napomenu da ne tvrdite da je u pitanju koronavirus, jer ste i tu vrlo nedorečeni, a to je prilično neodgovorno za jednog lekara”.

Tokom dana se oglasio i generalni direktor KC prof. dr Predrag Sazdanović. On je, kako prenosi Telegraf.rs, istakao da je pacijent imao atipične simptome u odnosu na koronavirus, kao i da je Institut Torlak potvrdio da je pacijent imao sezonski grip, Influencu A. On je najavio i da će uslediti obdukcija preminulog.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram